Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адвокат: Не може да арестувате Бойко Борисов, той е икона!

May be an image of 2 people
Facebook

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков, който нарече клиента си „икона“, внесе жалби в съда срещу полицейския арест на лидера на ГЕРБ, на афериста Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Според адвокат Менко задържането е незаконно.

В жалбите се твърди, че заповедите са формални и в тях се сочи единствено основание, без се сочат конкретни мотиви за задържането. Според защитата освен това досъдебното производство, по което тримата са били задържани, е образувано от некомпетентен орган. Сочи се още, че действията по неотложност също не са мотивирани.

Ден по-рано адвокатът обясни, че производството е на две инстанции – пред Административния съд – София град и в случай на обжалване – пред ВАС. Това производство се развива по Закона за МВР и по Административно-процесуалния кодекс и не засяга досъдебното производство.

По думите му чисто юридически желанието е българският съд да се произнесе по законосъобразността на задържането, тъй като считат, че то е незаконосъобразно.

„Задържането на Борисов е незаконосъобразно. Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е извършено при така наречения неотложен случай. Липсват условията за неотложност. Проверката е започнала на 10 декември миналата година. Освен това, обиските в домовете на тримата са направени от некомпетентен орган“, твърдеше Менков по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Адвокатът предположи също, че изначално процедурата е опорочена. Първо, защото липсва неотложност и второ, защото е извършена от разследващи полицаи, а не от следователи, както изисква НПК.

Бойко Рашков показа документа! Борисов избягал от МВР, защото отказал да напусне БКП

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Адвокат Менко нервен: Не може да арестувате Бойко Борисов, той е икона! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!