Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЗЛОВЕЩО: Съдията, дал си отвод по арестите в ГЕРБ, заплашван от бандата на Бойко

Съдия Тони Гетов от Софийския градски съд, на когото на случаен принцип бяха разпределени исканията за одобрение за претърсване и изземване, свързани със задържаните в четвъртък вечерта Бойко Борисов, Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, си направи отвод заради заплахи, отправени към него в миналото от бандата на Бойко.

Официално мотивите му за това решение са, че с присъда от 29 май 2014 г. съдията бил председател на съдебния състав, произнесъл осъдителна присъда срещу Цветан Цветанов, тогава зам.-председател на ГЕРБ.

„След произнасяне на присъдата, както Бойко Борисов, така и редица други ръководни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите неистини, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство”, пише в разпореждането съдия Гетов.

Той посочва още, че според разпоредбата не може да се произнесе съдия, ако поради някакви обстоятелства може да се счита за предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото след заплахите, с които гербаджиите си позволили да отправят към него и семейството му.

Дали исканията за претърсване и изземване при арестите на бившия премиер Борисов, бившия финансов министър Горанов и пиарката Арнаудова ще бъдат одобрени, ще се произнесе съдия Вера Чочкова. Тя е вторият магистрат, разпределен на случаен принцип, след отвода на Гетов.

Исканията да се одобрят действията по претърсване и изземване при арестите бяха внесени в петък в Софийския градски съд. Действията по разследването започнаха по неотложност – член 161, ал. 2 от НПК регламентира, че в неотложни случаи органите на досъдебното производство могат да извършат претърсване и изземване и без разрешение на съдия, а протоколът от извършеното действие се представя на прокурор, който да го представи на съда за одобрение не по-късно от 24 часа.

Съдията преценява дали са убедителни мотивите за неотложност. Орган на досъдебното производство в случая е полицията. От съда посочват, че тези искания са внесени за одобрение в петък, в рамките на законовите 24 часа, но са постъпили след 16.30 часа. Според вътрешните правила на съда, те нямаше как да бъдат разгледани същия ден и се очаква съдът да се произнесе по тях днес.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: ЗЛОВЕЩО: Съдията, дал си отвод по арестите в ГЕРБ, заплашван от бандата на Бойко - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!