Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вучич: Сърбия няма да се присъедини към НАТО, защото не може да забрави децата, които загинаха през 1999 г.

През трите месеца на бомбардировките на Югославия от силите на НАТО 15 тона обеднен уран бяха хвърлени на територията на Сърбия в снаряди. След това страната заема първо място по брой онкологични заболявания в Европа

Сърбия няма да влезе в НАТО, защото няма да може да забрави децата, загинали по време на агресията на НАТО през 1999 г. Това заяви в понеделник сръбският президент Александър Вучич по време на предизборен митинг в град Кикинда. Обръщението беше излъчено от телевизионния канал Вести, съобщава „Гласове” , позовавайки се на ТАСС.

„Мисля, че Сърбия не трябва да се присъединява към НАТО, Сърбия е свободна страна, военно неутрална страна и самата Сърбия ще защитава своята земя и небето си. Ще ви кажа нещо: наш дълг е да прощаваме, но и наш дълг е да не забравяме. Не забравяйте 11-месечната Божана Тошич, която беше убита в село Мердаре край гр. Курсумлия, не забравяйте малката Милица Ракич, която беше убита в град Батайница, не забравяйте малката Саня Миленкович, която беше убит в гр. Варварин, не смеем да забравим това. (…) Ще станем много по-силни, отколкото когато безотговорните, арогантните и самонадеяните ни бомбардираха и извършиха агресия срещу нас и страната ни“, каза Вучич.

Агресията на НАТО срещу Съюзна република Югославия продължи 78 дни през 1999 г., припомня ТАСС. Основната причина за въздушно-настъпателната операция „Съюзническа сила“ бе определена от ръководството на Алианса като „предотвратяване на геноцида над албанското население в Косово“. По данни на НАТО по време на операцията авиацията на страните от Алианса са извършили 38 000 излитания, като целта на над 10 000 от тях за нанасяне на бомбени удари.

В резултат на бомбардировките, по сръбски данни, са убити от 3500 до 4000 души, около 10 хиляди са ранени, две трети от които са цивилни. Материалните щети възлизат на 100 милиарда долара. През трите месеца на бомбардировките на Югославия от силите на НАТО 15 тона обеднен уран бяха хвърлени на територията на Сърбия в снаряди. След това страната заема първо място по брой онкологични заболявания в Европа, а през първите десет години след бомбардировките около 30 хиляди души се разболяват от рак в републиката, от които от 10 хиляди до 18 хиляди са починали, съобщава още ТАСС.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Вучич: Сърбия няма да се присъедини към НАТО, защото не може да забрави децата, които загинаха през 1999 г. | BIG5.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!