Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОБРАТНО в КИЛИЯТА! Европейската прокуратура вади нови данни за Бойко Борисов

May be an image of 3 people and text

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви в интервю пред „Нова телевизия“, че не знае дали делегираните от България прокурори към Европейската прокуратура са работили по случая с Васил Божков и данните, давани от него за това, че е рекетиран от предишни управляващи (Бойко Борисов и компания, б.ред.). Посочи обаче, че знае, че тези прокурори „имат нещо общо“ по този случай.

Допълни, че очаква в близките дни Европейската прокуратура да даде официално информация, но посочи, че не може да гадае каква ще бъде тя. На уточняващ въпрос допълни, че тя ще е свързана с необходимостта да бъдат снети процесуално годни показания от Васил Божков, който се намира в Дубай.

Напомни, че до момента налице са само отговори на въпроси от страна на бизнесмена, срещу когото има 18 повдигнати обвинения от българската прокуратура, като подчерта, че все пак те са саморъчно подписани, макар да не със стойността на показания при разпит.

Посочи, че според експертите на МВР има правна възможност разследващите, на които това ще бъде възложено, да го разпитат по реда на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

„До момента нашата национална прокуратура не е направила абсолютно никакъв опит да провери дали Божков се е срещал с Горанов. Там има много интересни твърдения от Божков. Някои спестяват тези за евробанкнотите, но споменават само пурите“, коментира министърът имайки предвид твърденията за това какво е носел Божков като е посещавал Владислав Горанов в Министерството на финансите.

Обобщи, че до четвъртък, когато вечерта бяха арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова, по същество истинско разследване не е имало. „А щом няма, няма и същински доказателствен материал с изключение на едно – докладът на държавната финансова инспекция“, посочи той.

Инспекцията с одит установи, че държавата е пропуснала да събере 550 млн. лв. приходи от хазарт, тъй като на Васил Божков е било позволено да плаща по по-ниската тарифа.

Тя бе въведена в Закона за хазарта с предложени текстове от дългогодишния председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Първоначално МВР обяви, че и тя е сред арестуваните, което се оказа невярно.

Днес министърът обясни, че не е бил планиран нейният арест, а може би да бъде призована отново на разпит. Увери, че грешката не е била умишлена и затова не смята да разследва кой я е допуснал.

Посочи, че е свързването на арестите с името на Лаура Кьовеши, европейски главен прокурор, „е просто една измислица, като главната цел е да се предизвика изкуствено някакъв скандал между политическото управление с европейската прокуратура.

„Аз също се срещнах с нея, разказах й че съм много доволен от работата на МВР с делегираните прокурори, които за разлика от националните проявяват истинско желание за работа“, разказа той като отрече да е споменавал пред нея предстоящите арести.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: ОБРАТНО в КИЛИЯТА! Европейската прокуратура вади нови данни за Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!