Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италия спря хуманитарна пратка за ¿-кр@ ин ска детска градина

/Поглед.инфо/ Работници на италианско летище откриха оръжейна пратка, маскирана като хуманитарна помощ за ¿-кр@й н@ и отказаха да я обработят. Техният пример трябва да бъде насърчителен за всички хора на труда как да действат срещу войната.

Войната в ¿-кр@й н@ провокира все по-голямо и по-голямо дрънкане на оръжие в Европа. Докато германският милитаризъм иска да създаде специален военен фонд от 100 милиарда евро, други европейски държави изпращат оръжие в ¿-кр@й н@, използвайки за това измамни начини.

По данни на един от основните италиански синдикати Unione Sindacale di Base (USB), работниците на летище „Галилео Галилей“ в Пиза откриват сандъци, пълни с различни видове оръжия, боеприпаси и експлозиви. Придружаващите документи сочели, че пратката съдържа хуманитарна помощ, храни и лекарства. Откривайки истинското съдържание, работниците на летището отказват да експедират оръжейната пратка за ¿-кр@й н@ през Полша.

След разкритието, директорът на летищата в провинция Тоскана Марио Караи увери синдиката, че вече няма да се разрешават доставки на оръжие през летището в Пиза. Въпреки това USB призовава работниците да блокират всички доставки на оръжие. Следващата събота синдикатът организира протестна демонстрация на летището в Пиза под мотото Тоскана зове: мостове на мира, вместо мостове на войната.

Със своите смели действия работниците не само предотвратяват избиването на хора с тези оръжия. А дават пример на работническата класа в Европа, а също и в Русия, как могат да се борят срещу войната със собствени средства. Докато на голям митинг в Берлин председателят на „Обединените германски профсъюзи“ Франк Вернеке отказа да се противопостави на европейските доставки на оръжие за ¿-кр@й н@, организираните работници в Германия трябва да вземат пример от акцията на италианските си колеги.

Инцидентът е и показателен за това как може да се злоупотребява с хуманитарността. В изявлението на италианския синдикат се казва: Категорично осъждаме тази явна измама, която, под циничнотоприкритие на ‘хуманитарна помощ’,допълнително подклажда войната в ¿-кр@й н@“. Хуманитарните мерки, като изпращане на храни, лекарства и приемането на бежанци в знак на солидарност, не са достатъчни за прекратяване на войната; трябва да се бди подобни случаи на измамни хуманитарни пратки да бъдат предотвратявани.

Ако не бяха действията на работниците, доставките на оръжие през Пиза щяха да продължат. Ето защо още по-важна и абсолютно необходима е активната намеса и независимата организация на работниците, за да се спре войната. Работниците в Италия и редовите синдикалисти, със своите безпрецедентни действия сочат пътя и служат за пример на работниците по света как да се борят срещу войната със собствени средства, като стачки или блокади на доставките на оръжие.

За съжаление, на проведената преди дни в Германия масова демонстрация за мир в ¿-кр@й н@, се произнесоха речи призоваващи за повече санкции и доставки на оръжие, а председателят на „Обединените германски профсъюзи“ Франк Вернеке подкрепи искането за санкции, съобщава портала https://www.klassegegenklasse.org/schande-frank-werneke-ver-di-fuer-sanktionen-und-schweigt-zu-waffenlieferungen/.

Според организаторите над 100 000 души демонстрираха в Берлин срещу войната. От трибуната обаче хората чуха по-малко речи, насочени към деескалация и мир, а повече – как Германия и ЕС могат да отговорят най-остро на нахлуването на Русия. Остана открит въпросът дали тези остри мерки ще сложат край на войната или допълнително ще я ескалират?

В речта си, Франк Вернеке каза: „Ефективността на санкциите не трябва да бъде отслабена и поради факта, че големи корпорации имат интерес да работят c Русия“.

Тези думи на профсъюзния лидер представляват повратна точка в германското работническо движение. Предишният ден правителството реши да изпрати оръжие на ¿-кр@й н@, въпреки че по-рано декларира отказ от военни доставки. Нещо повече, федералното правителство допълнително иска 100 милиарда евро за въоръжаване на Бундесвера. И председателят на „Обединените германски профсъюзи“ реши да подкрепи – по същество, превъоръжаването и доставките на оръжие.

Тази позиция не само противоречи на основния принцип на международното работническо движение срещу войната – да се противопоставя на печалбите на собствените си правителства, извличани от смъртта и мизерията на други, но е несъвместима и с основните ценности на „Обединените германски профсъюзи“, както и с резолюцията от 25 февруари 2022 г., в която се настоява: „Призоваваме партньорите ни от НАТО, Европейския съюз и ¿-кр@й н@ да бъдат благоразумни. Политиката на конфронтация [срещу руската агресия] с военни заплахи, подхранва опасността въоръженият конфликт да прерасне в пожар“.

Превод: д-р Радко Ханджиев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Маскирана като „хуманитарна помощ“ за ¿-кр@й н@ оръжейна пратка е спряна от работниците на летището в Пиза - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!