Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мика Зайкова: Като се отказвате от договора с „Газпром“, имате ли други договори? Човек трябва да мисли и после да говори

Инфлация от 25%-30% прогнозира в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ икономистът Мика Зайкова.

Човек трябва да мисли и после да говори – това посъветва икономистът Мика Зайкова по повод новината от събота, че правителството няма да преговаря за нов договор с „Газпром“.

„Значи, отказват се от договора с руснаците, с „Газпром“… Е, аз ви питам, като се отказвате от договора с руснаците, имате ли други договори, които да осигурят този газ, защото 3 милиарда ползваме, от които две трети са от тях?

Второ, имат ли път, по който да я докарат тази газ? Трето, колко това ще ни струва? Като се откажем от газта, кой ще ни даде 43 процента от петрола? Кой ще ни даде метали? Кой ще ни даде зърно“, попита в предаването Мика Зайкова.

Според нея държавата трябва да намери навреме алтернативни доставчици на продуктите, които досега сме внасяли от Русия и да договори поносими цени. В противен случай се очакват фалити на предприятия.

„Това 8,4% инфлация, което го е изчислила Евростат или 10% на НСИ – това е изгладеният индекс. Вътре флуктоациите на продуктовите цени ги няма. Искам да ви кажа, че инфлация по-малка от 25%-30%, аз не мога да очаквам.

Още повече, че при тази ситуация и наша неподготвеност, тя ще расте и ако някой мисли, че ей сега юни месец ще започне да пада, не съм съгласна, защото няма никакви предпоставки основните ресурси – стратегическите стоки, освен енергийните, да паднат.

Второ – виждате, че продуктовите цени растат. Има спекула – да, но има и причини да растат“, заяви в предаването Мика Зайкова. 

Целия разговор вижте във видеото.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Като се отказвате от договора с „Газпром“, имате ли други договори? Човек трябва да мисли и после да говори – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!