Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мика Зайкова: Трима арестанти, крали като за световно, се опасяват за демокрацията…

Трима арестанти, които са крали милиарди като за световно изведнъж говорят, че демокрацията е в опасност. Занимават ме 24 часа, накрая Борисов излиза и няма никакво обвинение. Мисля си, че това Борисов си го изработи сам. Може да ми се смеете, но той си го изработи сам, за да излезе чист като сълза, за съжаление.

Това заяви пред Българската национална телевизия икономистът Мика Зайкова.

Повод за коментара й е безпрецедентният арест на бившия премиер Бойко Борисов след акция на полицията в Банкя. Задържани бяха още пиарката му Севдалина Арнаиудова и бившият финансов министър Владислав Горанов. Причината – изнудване на Васил Божков.

Разследването отиде в ръцете на прокуратурата, но тя отказа да повдигне обвинение и пусна задържаните след изтичането на 24-часовата мярка. Премиерът Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков заявиха, че прокуратурата саботира МВР и е смачкала събраните данни срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ. Държавното обвинение от своя страна определи тези твърдения като „чиста политика“.

„Не се дава възможност на Борисов да изчисти името си в съда заради прокуратурата. Обвинението казва, че няма доказателства. Най-лесният начин да си изчисти човек името е в съда. Никой не е над закона. Това е фраза, която чувам много често да се повтаря. Но това е основата на всяка демокрация и всяка правова държава. Най-добре да си я напишем някъде тази фраза. Не виждам никакво сътресение в политическия живот у нас“, посочи на свой ред в БНТ Зинаида Златанова.

Зайкова остро разкритикува управляващите, въпреки че е част от една от партиите в четворната коалиция – “Има такъв народ”. Тя попита откъде ще дойдат количествата газ, с които се отказваме в договора с “Газпром”.

“Кой ще ни даде 43% от петрола, кой ще ни даде метали, зърно?”, попита Зайкова.

Тя отсече – пречи ни “тъпоумието на управляващите”. Зайкова отбеляза, че като започнат фирмите да фалират, няма да има и доходи, а това ще попречи на пенсиите.

Тя много иска да повярва на премиера Кирил Петков, но не вярва на гърците, че интерконекторът с гръцката държава щял да бъде направен за няколко месеца.

„Трай си, свърши предварителната работа и защо се правим по-католици от папата. Не искам да плаша хората, но това, което направиха е, че няма да преговаряме с руснаците за газ“, изтъкна Мика Зайкова.

Икономистът заяви, че при настоящата ситуация инфлацията ще върви нагоре.

frognews.bg

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Мика Зайкова: Трима арестанти, крали като за световно, се опасяват за демокрацията… – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!