Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това е противовъздушния ракетен комплекс С-300, за който е дошъл министърът на отбраната на САЩ и Кирил Петков е готов да подари безвъзмездно

May be an image of outdoors

Лавров: Русия няма да позволи прехвърляне на С-300 в ¿-кр@й н@

Експерти бият тревога:

Визитата на министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е свързана с искане за техника, най-вероятно ще става въпрос за противовъздушните ракети С-300 струваща 115 млн долара.

Експертите са единодушни – в момента противовъздушната система С-300 е най-доброто въоръжение, с което разполагаме изобщо. Страната ни има 5 точки на въздушна отбрана, като само в една от тях е разположен ракетният комплекс С-300.

“Това е фактически системата, която да кажем така – да разглеждаме като най-мощното въоръжение, което притежаваме в момента след нарязването на ракетите СС-20, СС-23”, каза пред Нова бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

Превъзходството над американския ѝ аналог е сериозно, смятат експертите. Зенитно-ракетният комплекс е способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно.

“Системата „Пейтриът” е такава, че те имат сектор на обстрел 120 градуса. Докато секторът на обстрел на С-300 е 360 градуса, тоест кръгово. Това е поради това, че „Пейтриът” са с наклонени пускови установки, а С-300 с вертикални пускови установки. Освен това и характеристиките на ракетите са по-слаби”, обясни журналистът Димитър Ставрев.

Ако се лишим от установките си С-300, експертите предупреждават, че националната сигурност може да бъде сериозно застрашена.

“Този комплекс прикрива София, столицата на държавата. И нормално сигурността на столицата да е най-високо ниво, тъй като тук са всички правителствени институции, централи и управления на фирми, така че би трябвало защитата на София да е приоритет номер 1 на страната”, каза още Ставрев.

“Аз не съм привърженик на крайния вариант да се откажем от тези толкова значими за отбраната ни способности, които притежават тези платформи, тези въоръжени системи. Ние не можем да си позволим нищо да даваме, по-скоро трябва да искаме”, каза Ангел Найденов.

Според бившия министър на отбраната Аню Ангелов помощта, която можем да дадем е доста по-скромна – въоръжение, което се произвежда у нас.

“Това са преносими зенитно-ракетни комплекси „Стрела”, „Игла”, каквито още са останали в складовете на „Арсенал” или противотанкови ракети, които се произвеждат във ВМЗ”, обясни Ангелов.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!