Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божков дал на Кьовеши тайни видеозаписи срещу Бойко Борисов

Божков дал на Кьовеши тайни видеозаписи срещу Бойко Борисов

Хазартният бос Васил Божков е предоставил видеозаписи от срещите си с Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова на представители на европейската прокуратура, научи Lupa.bg от свой източник от МВР.  Укриващият се в Дубай бизнесмен е бил разпитван чрез конферентна връзка от прокурори от структурата на Лаура Кьовеши по подаден от него сигнал за изнудване.

Бившият премиер Бойко Борисов беше арестуван снощи от цивилни полицаи, задържани бяха и бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Тримата са задържани за срок от 24 часа, а днес сутринта Софийската градска прокуратура бе уведомена официално за действията на МВР. Срещу Борисов може да бъдат повдигнати обвинения по чл. 213а от НК - за изнудване, обявиха от прократурата.

Засега остава загадка защо Васил Божков е разпитван от европейски прокурор от структурата на Лаура Кьовеши, при положение, че неговия казус не касае измама с европейски средства и съответно не е от компетенцията на Кьовеши.

През януари 2019 г. Васил Божков обяви от Дубай, където се установи, за да избегне задържането си по 18 обвинения, че е платил 67 млн. лв. подкупи на Бойко Борисов и Владислав Горанов, за да развива хазартната си дейност с облекчени данъчни ставки. Тогава Борисов и Горанов отрекоха категорично обвиненията.

Според полицейски източник на Lupa.bg, Васил Божков е предоставил на европейската прокуратура видеозаписи от свои срещи с Горанов и със Севдалина Арнаудова. Видеоматериалите не могат да бъдат приети като доказателства в съда, но са послужили като основание на Лаура Кьовеши да даде „зелена светлина“ за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Началникът на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши пристигна в България ден преди ареста на бившия премиер.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Божков дал на Кьовеши тайни видеозаписи срещу Бойко Борисов - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!