Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков е свидетелствал за ареста на Борисов. Акцията е по сигнал на БОЕЦ за пачките и кюлчетата

Проваляш се? Социологиите показват, че падаш към второ място? Има решение!

Министър-председателят е бил разпитан като свидетел непосредствено преди обиските в дома на лидера на ГЕРБ, разкри адвокат Менко Менков

Рашков: Борисов трябва да каже има или няма пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета

„Няма повдигнато обвинение срещу Бойко Борисов. От 17 март е образувано досъдебно производство“, това заяви адвокатът на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов – Менко Менков, след като се видя с него в ареста.

КИРИЛ ПЕТКОВ ДАЛ СТАРТ НА АКЦИЯТА СРЕЩУ БОРИСОВ

Това, което разбрах е, че първото действие, което е било предприето, е разпит на премиера Кирил Петков като свидетел. Това е станало днес преди претърсванията в дома на Бойко Борисов“, поясни Менков.

Той съобщи, че Владислав Горанов също е задържан за 24 часа. „В дома на Севдалина Арнаудова продължава да текат обиски и тя ще бъде задържана за 24 часа“, поясни адвокатът.

Менков каза, че няма информация дали Менда Стоянова е задържана.

Юристът бе категоричен, че „никаква европрокуратура не участва в това“.

АРЕСТЪТ Е ПО СИГНАЛ НА БОЕЦ ЗА МАТА ХАРИ И КЮЛЧЕТАТА

Прокуратурата е разбрала от медиите и не е сезирана до този момент.

Досъдебното производство е образувано на 17 март при условията на неотложност. Става въпрос за проверка по проверка на сдружение „БОЕЦ“ от 10 декември 2021 година.

Сигналът е от разпечатка на публикации в медиите, за които се твърдят какви ли не неща за Борисов. Един милион нелепи неща“, заяви юристът на бившия премиер.

„Борисов и другите две лица ще прекарат нощта в ареста и утре ще разберем какво ще предстои“, каза адвокат Менков.

Той поясни още, че в заповедта за задържане на лидера на ГЕРБ пише „изнудване“, но не се спомената кой е бил изнудвал, кога и за какво.

„Аз не разбрах за какво е арестуван Г-н Борисов. Пише едни общи неща“, заяви още адвокат Менков.

Епицентър. бг  ПРИПОМНЯ: 

Ето какво пишат от БОЕЦ на 10 декември 2021 година

"В сигнала, внесен до МВР, се съдържа публична информация за снимките с пачките и златните кюлчета от спалнята на Борисов в държавната резиденция, която той обитаваше доскоро. И към момента нито една институция не е установила произхода на тези огромни средства и златни активи, нито кой и как е направил въпросните снимки. Самият Бойко Борисов обяви публично, че е установил автора на снимките, наричайки го „една прекрасна госпожа”, станала известна в медиите, като „Мата Хари”.

Въпросът кой е направил тези снимки е много важен. Важен е, защото този човек може да потвърди връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета. Важен е още, защото това е пробив в националната сигурност – въпреки охраната на НСО, някой е имал достъп до тогавашния премиер на страната, като от някои снимки е видно, че Борисов е в безпомощно състояние – вероятно спящ, а снимащият е в непосредствена близост до него, като разполага и с огнестрелно оръжие.

БОЕЦ изразяваме своите обосновани съмнения, че огромните парични суми и златни кюлчета, които виждаме на въпросните снимки,  могат да бъдат обяснени само с престъпна дейност – корупция, рекет и изнудване. Няма как да си обясним по друг начин  че човек, който от десетилетия работи на държавна заплата, разполага със стотици хиляди и дори милиони левове в пачки и купюри от 500 евро и златни кюлчета с неустановена стойност.

БОЕЦ правим логическа връзка между тези снимки и изнесената от  Васил Божков – бизнесмен с множество повдигнати обвинения, информация чрез публикации в социалната мрежа Фейсбук. Информация, че бил изнудван от Бойко Борисов – в качеството му на премиер, и от министъра на финансите Владислав Горанов да им плаща 20% от печалбата на неговия лотариен бизнес, за да приемат законодателна поправка чрез Менда Стоянова – депутат и парламентарната група на ГЕРБ, която поправка обслужва неговите бизнес интереси и прави възможно плащането на по-ниски такси към държавата в размер на стотици милиони.

Божков съобщи, че е платил този подкуп в размер на 60 милиона лева, като парите са били давани на Бойко Борисов чрез Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, която е посещавала неговия офис всеки месец през последните години.

От думите на Божков се предполага, че тези посещения са били с цел да бъдат предадени парични суми, които са част от подкупа. Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и принуден да плаща такса „подкрепа и спокойствие”, а Севделина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази престъпна схема за рекет и изнудване.

На 08.07.2020 г. съдружника на Васил Божков – Георги Попов, съобщи във видео, че е бил свидетел как много пъти, когато Божков е ходил при министър Горанов е пълнил джобовете си с пачки с банкноти от 500 евро. Можем обосновано да предположим, че тези пачки са стигнали до чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов.

Прилагаме линк към публикация съдържаща видео с изявлението на Георги Попов:

https://www.mediapool.bg/sadruzhnik-na-bozhkov-nevednazh-toi-hodeshe-pri-vladi-s-pachki-ot-po-500-evro-news309554.html

В сигнала прилагаме разследване на журналиста Атанас Чобанов за имотното състояние на Севделина Арнаудова, медиен съветник и ПР на Бойко Борисов, което надхвърля 1 400 000 лв. и буди съмнения за произхода на средствата, съмнения за неговото придобиване и съмнения за банкови схеми за отпускане на огромни средства на държавни служители, каквито към онзи момент (на придобиване) са и Арнауодва и нейният съпруг Делян Димитров – член на УС на „Булгартрансгаз“.

На основание чл. 207 от НПК на 17.06.2020 г. БОЕЦ сезирахме ВКП със сигнал, касаещ първите снимки със златни кюлчета и пачки от спалнята на Бойко Борисов, както и информацията за имотното състояние на Севделина Арнаудова и разкритията на Васил Божков за платените под формата на рекет 60 милиона лева на Бойко Борисов. Изисквахме да се образува досъдебно производство срещу бившия премиер, Владислав Горанов и Арнаудова за корупция, рекет, незаконно забогатяване, финансови и данъчни престъпления, незаконно боравене и съхраняване на огнестрелно оръжие и други престъпления от общ характер.

Изискваме прокуратурата да поиска отстраняване на Бойко Борисов от неговият пост и постоянното му задържане под стража с цел да не се укрие, да не извърши други престъпления и да не повлияe на свидетели или да унищожи доказателства за извършените престъпления, възползвайки се от своето служебно положение.

Към дата 10.12.2021 г. БОЕЦ нямаме отговор от прокуратурата с произнасяне по този сигнал, въпреки че са изтекли всички процесуални срокове за извършване на проверка. Това ни навежда на мисълта, че или такава проверка не е извършена, или не е извършена задълбочена такава.

Допускаме, че прокуратурата може да и да е установила уличаващи Борисов факти, които са прикрити, а сигналът ни – „смачкан”.

БОЕЦ сезираме МВР и ГДНП за горепосочените данни за съмнения за извършени престъпления и изискваме образуването на проверки, които да установят обективната истина. За целта е нужно да бъдат снети сведения от Бойко Борисов и всички упоменати в сигнала лица, като Васил Божков и Георги Попов, намиращи се в чужбина, да бъдат разпитани по дистанционен способ чрез видеовръзка.

Необходимо е да бъдат снети сведения от служителите на НСО, охранявали Бойко Борисов през периода, за който е установено, че са направени снимките с пачките и кюлчетата от неговата спалня. Да бъде разкрита банковата тайна за Бойко Борисов и установени евентуални негови офшорни компании, банкови сметки в чужбина или собственост в чужбина. Да бъде установена самоличността на лицето, направило снимките в спалнята на Бойко Борисов. Изискваме да бъде установено има ли извършени престъпления от посочените в сигнала лица, както и от други неустановени от нас към момента лица, свързани с предоставените данни.

БОЕЦ изразяваме своите съмнения за умишлено извършени престъпления от общ характер, включително и престъпление срещу правосъдието от главният прокурор Иван Гешев, а именно – осуетяване на наказателно преследване срещу Бойко Борисов или други лица във връзка с подадените до него сигнали от БОЕЦ със същите данни и липсата на ефективна проверка и действия на прокуратурата.  Да бъде извършена проверка дали прокуратурата и Иван Гешев са прикрили извършените от Борисов престъпления.

Очакваме реакцията и действията на МВР, като заявяваме готовност за съдействие и предоставяне на допълнителна информация по случая".

БОРИСОВ ВЕЧЕ РАЗПИТВАН ПО ТОЗИ СИГНАЛ

Както е известно бившият премиер Бойко Борисов беше вече разпитан по този сигнал на гражданско сдружение "Боец" за кюлчетата и пачките в нощното шкафче от премиерската спалня. 

Преди това Борисов обяви публично, че е установил автора на снимките в спалнята му, наричайки го "една прекрасна госпожа”, станала известна като Мата Хари. Предполага се, че ГДНП ще се опита да разбере именно личността на въпросната дама.

РАШКОВ: БОРИСОВ ДА КАЖЕ КОЯ Е МАТА ХАРИ

В Народното събрание МВР-шефът Бойко Рашков потвърди тогава новината за разпита на Борисов. "Най-накрая този човек трябва да е на разпит, за да каже има или няма пачки в нощното му шкафче, както и златни кюлчета", заяви вътрешният министър. 

"Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, за която се твърди, че е поставила парите и кюлчетата и ги е снимала. Мисля, че е редно той да е така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари и да изясним чрез нея какво е станало", заяви през декември Рашков.

В текста на БОЕЦ, разпространен до медиите, се сочи още, че "тъй като от сдружението се съмняват в обективността на българската прокуратура, предвид факта че става дума да властимащи лица, те ще сезират и европейските институции за казуса".

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Кирил Петков е свидетелствал за ареста на Борисов.Акцията е по сигнал на БОЕЦ за пачките и кюлчетата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!