Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Живеем в интересни времена. Много важни събития се случиха последните дни. Не очаквайте тези новини по ТВ, няма да ги видите:

Геновева Кръстева

Много важни събития се случиха последните дни:

1. Иран изстреля 12 ракети Фатх 100 по Американски и Изрелски обекти в Ербил. Това не беше обикновен обстрел от камилари. И тези ракети са далекобойни и технологични като оръжия а не преносими РПГ-та на миризливи араби от пустинята.

2. Саудитска Арабия и Китай подписаха огромна сделка за 10$ милиарда за строеж на НПЗ работещо с Руски петрол в Китай.

3. Саудитска Арабия започва да продава петрола си за юани.

4. Русия и Китай финализират системата си за междубанкови разплащания която ще заобикаля SWIFT.

5. Русия обяви че намаля добива си на петрол от Април и забрани износа на пшеница, зърно и торове до Август. А тя е най големия износител.

6. Китай, Индия, Бразилия и Русия поискаха обяснение от сащ за биолаб програмата им. Тона на заявлениято е много остър.

7. Мадуро отсвири всякакви опити на сащ за стопляне на отношенията и доставки на петрол, срещу смекчаване на санкциите срещу Венецуела.

Тоест, ясно се очертава лагера на страните кокто застават твърдо против сащ. Това са : Иран, Саудитска Арабия, Русия и Китай. Към тази група гравитират Бразилия и Индия. Венецуела и Северна Корея са ясни.

Дали обаче са само срещу сащ или има и друго?

Обърнете внимание че в тази група влизат доставчиците на над 90% от петрола в света.

Долара като резервна валута се държи на 3 стълба:

1. Световната финанасова система- МВФ, СБ и SWIFT

2. Военна сила и възможност за проекция на военна сила.

3. Петродолари и петрола като покритие на долара.

Вече разбирате че тук не става дума за доставки на петрол. Рушат се основните стълбове на долара.

Рушат се рязко бързо и безалтернативно.

Удара по долара се почувства веднага след новините. Курса на рублата, който е без това е фалшив защото няма органична връзка с пазарите , поскъпна с над 10% .

Ама дали рублата поскъпна?

Не, естествено.

Долара взе да се обезценява.

Още малко натиск и долара ще се обезцени още, което означава средна цена на бензина в сащ над 5$ за галон, което е началото на полу разпада на американската икономика. Сега е 4.3$

А за нас означава не просто висока цена на бензин, но и ценова криза за храна, заради пшеницата, зърното, торовете и цялата нарушена верига на доставки.

Живеем в интересни времена.

Не очаквайте тези новини по ТВ , няма да ги видите.

Моля, спрете да гледате телевизия. Завинаги.

Няма едно нещо вярно показано и няма да има. Лъжат нагло и цинично. Никога не си мислете че ТВ е източник на информация.

Тодор Ангелов

Todor Angelov Angelov

Ivan Tomov
Това не е съвсем точно цената на петрола падна а не се вдигна. Същевременно Китай няма как да рискува стокооборота си от 500 млрд със САЩ и още толкова с ЕС и да го замени с 90 млрд с Русия. Арабите няма да се откажат да изнасят в богатия запад петрол за сметка на бедната Русия. Те дори не могат да продават там Русия си има. достатъчно. Само дето няма да пътуват много много нито пък да летят. руснаците. А Мадуро няма нужда дори да бъде споменаван.

Todor Angelov Angelov
Иване, по неграмотен коментар не бях чел. Представа си нямаш как работи търговията.
1. Сгокооборота Китай -сащ/ес е 800$ млрд.и кой е казал че Китай ще се откаже от него? Ами няма да се откаже. И сащ и ес нямат да се откажат защото не могат да го заместят а за да наладят собствено производство са нужни години. Не работят така нещата, нужна е верига за доставки и предприятия за всяко ниво от веригата. Изобщо каква замяна какви 5 лева? Просто Китай и Русия си заявяват мястото на сцената и точка. Искаш не искаш това е. Приемаш.
2. Кой някъде ти е казал че Арабите ще се откажат да продават за $ ??? Не. Но, те ще продават и за долар и за юан. Тоест вече петрола обезпечава И ЮАНА, което беше доскоро немислимо. Тоест вече имаме петро юан. И пак виж точка 1. Какво може да им направи запада на арабите? Едно голямо нищо. Защото запада петрол няма. Ще скърцат със зъби и ще купуват.
3. А Мадуро за твое сведение е най най важното за сащ като доставчик, защото ВСИЧКИ сащ рафинерии са строени за тежък Венецуелски дизел и им в под носа, транспорта им е най-евтин. И дизела на сащ идваше от Венецуела преди Чавес да ги изрита. Ама откъде ще знаеш това.
Разбра ли колко не си в час със геополитиката и международната търговия?
Друг път не коментирай неща които не разбираш, води си записки. Или поне не мои постове, за да не ти изпъква неграмотността чак толкова.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!