Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия разпространи писмо в Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН за обстрела на Донецк с ракета "Точка-У"

Ракетните системи "Точка-У" не са на въоръжение в руската армия, се казва в писмото от постоянната мисия на Русия в световната организация, съобщава ТАСС.

В сряда Русия разпространи в Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН писмо и материали за обстрела на  Донецк на 14 март с ракета "Точка-У". Това се казва в съобщението на руското постоянно представителство към световната организация.

„Около 11:30 ч. на 14 март московско време ракета „Точка-У“ с касетъчна бойна глава беше изстреляна по жилищен район в центъра на града от територия, контролирана от режима в Киев“, се казва в текста.

Това нападение, подчертава писмото, се разглежда като „нарушение от режима в Киев на основната норма на международното хуманитарно право, залегнала в член 48 от Допълнителния протокол към Женевските конвенции от 12 август 1949 г. и относно защитата на жертвите на международни въоръжени конфликти [Протокол I] от 8 юни 1977 г. Международното хуманитарно право, посочва руската мисия, ясно определя кои атаки се считат за непропорционални: в съответствие с параграф 5, буква б) от член 51 от Протокола, това са атаки, „от които може да се очаква да причинят инцидентна смърт, нараняване на цивилни, щети на цивилни обекти ( ..)".

„В този жилищен квартал на Донецк нямаше военни съоръжения, така че не можеше да има никакво „очаквано военно предимство“ за ¿-кр@ ин ските въоръжени сили от това варварско нападение“, подчертава руското постоянно представителство в ООН. „Това обстоятелство, избраното време на атаката (по обяд) и мястото, както и вида на оръжието – тактическа ракета с касетъчна бойна глава – ясно показват, че основната цел е било цивилното население. Задачата е била да се нанесат колкото се може повече щети на цивилните."

Този обстрел от въоръжените сили на ¿-кр@й н@ е „не само сериозно нарушение на международното хуманитарно право, но се счита и за терористичен акт и военно престъпление срещу цивилното население“, твърдят от руската страна.

„Като се има предвид репутацията на режима в Киев, насърчаващ фалшиви обвинения и фалшиви доказателства, трябва да се отбележи, че "Точка-У" не е на въоръжение в руските въоръжени сили“, се казва още в писмото от постоянната мисия на Русия в ООН.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Русия разпространи писмо в Съвета за сигурност и Общото събрание на ООН за обстрела на Донецк с ракета "Точка-У" | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!