Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сега разбрах, какво означава израза: "Няма сила, която да ми затвори устата!"

May be an image of 1 person

Мажд Алгафари

Сега разбрах, какво означава израза: "Няма сила, която да ми затвори устата!".

От вчера съм като пребит. Болки в очите, ставите, краката, ръцете, тялото и къде ли не.

Но пък не мога да си замълча за това, което виждам и съм сигурен, че е така.

Има ли държавна структура, която да е на бюджетна издръжка /демек на издръжка на народа/, която да не олиза де що има задници, за да се хареса на ония от НАТО, САЩ и ЕС?

То не бяха болници, които да преглеждат безплатно избягалите от ¿-кр@й н@. То не бяха хотели, които да настанят и приютят бягащите от ¿-кр@й н@. То не бяха автобуси, които за сметка на изстрадалия Българин пътуваха до ¿-кр@й н@ да събират де що има бягащи. Детски градини, училища, работа, помощи, безплатен транспорт, безвинетен режим по пътищата на България и още и още и още...

Всичко това е толкова красиво и хуманно, че не е за вярване.

Болниците - ОК, съгласен съм. Но това с хотелите и 40-те лева на ден, които се отпускат на хотелите на човек. Това са по 1200 лева на месец за една стая. Ама, прощавайте. Във Варна, Добрич, Бургас, София, Пловдив и къде ли не, наемите на жилища са около 600 лева на месец, като в едно такова жилище могат да бъдат настанени две ¿-кр@ ин ски майки с по две деца. Някой прави ли някаква проверка, дали жените, които се настаняват по хотелите за сметка на Български данъкоплатец, не притежават имоти в България? Ама, друго си е да живееш на хотел и през ден-два да ти сменят чаршафите с нови и да ти почистят стаята, докато ти си на фризьор или маникюрист или обикаляш родните молове.

Безвинетния режим по пътищата на България. Айде, и ТОЛ-системата реши, да се напъне и тя. Кво толкова? От българите ще искаме винетка от село до големия град за това, че си е намерил работа в града, а на ония с колите за по стотици хиляди евра - НИЩО. Ама, нали и тия от ТОЛ-системата трябва да оближат нещо от задника? Въпрос на вкус. Аз предпочитам сметана, близалка, някоя мадама, ама задник - НИКОГА. Всеки с вкуса си. Като им е вкусно, да облизват.

Българските дечица ще се борят със системата за да влязат в детска градина, а и много от тях няма да имат този късмет, но пък за другите, не само че ще има място за тях, но това място ще е и безплатно.

И работа ще им намерим Да, ама основната работа, която може да се намери е чистачки, камериерки, сервитьорки и въобще - обслужващ персонал. А, да видим, колко от тях ще се включат и ще започнат работа?

Вече нямам сили да сравнявам ¿-кр@ ин ките с тези от Сърбия, които дори не тръгнаха да бягат от НАТО и САЩ, а останаха да защитават Родината си редом с мъжете. Няма да ги сравнявам и с тези семейства, които дойдоха от Сирия или Ирак, които носиха на ръце своите близки или нови приятели по съдба, защото са инвалиди.

Винаги съм казвал, че очите говорят много. На едните, очите им греят, а в очите на другите се чете страдание.

Нито едно същество не заслужава да напусна родината си, но когато това нещо се случи, трябва да се отнасяме еднакво с всеки. Всичко друго е БЛИЗАЛКА.

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!