Следвайте "Буднаера" в Телеграм

При секретна акция! Задържани са Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова

.

Задържан е бившият премиер Бойко Борисов, ексфинансовият министър Владислав Горанов, бифшата шефка на финансовата комисия Менда Стоянова и други членове на ГЕРБ. Това е станало при секретна акция на Главна дирекция ”Национална полиция”. Според източници на Фрог в основата на акцията стои хазарта.

Хора от ГЕРБ са направили "жива верига" от симпатизанти на ГЕРБ, за да не позволят на полицията да изведе Борисов от дома му.  Патрулка с двама униформени са блокирани от всички страни. Гербаджии са блокирали входовете на сградата.  "Няма никой над закона", написа по повод действията на МВР премиерът Кирил Петков.

22.30 ч. 

Българската национална телевизия съобщи, че Борисов е бил отведен от служителите на Главна дирекция "Национална полиция". 

Лидерът на ГЕРБ е бил изведен с черен джип. 

По думите на адвокатът на Борисов Менко Менков обвинение няма. Извършеното претърсване е без разрешението на съда. Става дума за така нареченото претърсване "по неотложност", за което разрешение се издава впоследствие. 

Борисов ще бъде отведен в ГДНП. Вероятно ще му бъде взета мярка за задържане за срок от 24 часа, обясни адвокатът на Борисов. 

"И Борисов не знае защо е задържан. Казал съм му да не подписва никакви документи. В дома на пиарката му Севдалина Арнаудова също има претърсвания. Вероятно и тя ще бъде задържана", посочи още Менков. 

"В ход е мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, съобщиха от МВР. Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси.Към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова", съобщи официално МВР. В момента се обискира къщата на Борисов в Банкя. Сред арестуваните е и пиарката на Борисов- Севдалина Арнаудова. 

Пред къщата на Борисов в Банкя е целият партиен актив на ГЕРБ и симпатизанти. Според партията той не е арестуван, намира се в къщата, но е с изключен телефон. За Bulgaria ON AIR Севдалина Арнаудова отрече да има арести. Същото е заявила и Менда Стоянова. 

Къщата в Банкя

.

"За пръв път ли полицията под ръководството на Бойко Рашков ви лъже? Информацията излиза от МВР. Ръководено от Бойко Рашков, на него не може да се разчита. Активът на ГЕРБ започна да крещи "Оставка". От партията на Борисов казаха, че цивилни полицаи са влезли в къщата, придвижвайки се пеша. 

Пред къщата на Борисов е адвокатът му, който зави, че не го допуснат. Борисов се намира вътре, докато се извършва претърсване. Акцията е "по неотложност". Няма разрешение от съд. Според адвокат става дума за "тежка репресия". Такава теза изказаха и членовете на ГЕРБ. Малко по-късно защитникът на бившия премиер бе допуснат в сградата. На място като под команда се стекоха членове от младежката ГЕРБ. Тома Биков, видимо разярен, обасни, че ще има протести, докато "тая дамаджана" не се махне от МВР. Агитката вика: "Боклуци". 

Припомняме ви , че през 2020 г. хазартният бос Васил Божков заяви, че е дал подкуп на Бойко Борисов и Владислав Горанов в размер на 60 млн. лв., които впоследствие увеличи на 67 млн. лв. Родната прокуратурата, обаче не пожела да се задейства и да провери изнесените факти. Божков риторично попита през медиите Арнаудова защо всеки месец е ходила на среща с него в офиса му. 

Говорителката на прокуратурата Сийка Милева обясни, че прокуратурата не е уведомена до този момент за акцията. Тя уточни, че се касае за европейски средства и по тази причина трябва да се обърнем за информация към Европейската прокуратура. Милева допълни, че държавното обвинение трябва да бъде уведомено за настоящите действия до 24 часа. 

Днес на посещение у нас бе главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши. Тя заяви, че се работи по 120 дела, свързани с България. От изказването й пред медиите не стана ясно, че се очакват подобни безпрецедентни арести на родна земя. Все още не се съобщава за какви прегрешения са задържани лидерът на ГЕРБ и обкръжението му.

.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: При секретна акция! Задържани са Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова /обновява се/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!