Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fox News (САЩ): Най-опустошителната стъпка, правена някога от американски президент

Тъкър Карлсън

/Поглед.инфо/ Белият дом унищтожава САЩ, прикривайки се с лозунгите за "борба с Русия", подчертава наблюдателят на Fox News Тъкър Карлсон. Сега това не е много забележимо заради невероятната истерия в медиите.

Вероятно се чудите дали историците ще могат да погледнат назад много години по-късно и да забележат много забележително съвпадение във времевите препратки? Забелязахте ли го? Сега ще обясня. Точно в момента, когато извънредните правомощия, които нашите лидери си бяха дали за борба с COVID-19, започнаха да намаляват, нашето правителство започна активно да говори за конфликта с Русия, а след това - под прикритието на този конфликт - присвои на себе си извънредното положение правомощия за водене на война.

БАЙДЪН ЗАБРАВИ КОЙ Е - Видео

Без да се замисля и секунда, администрацията на Байдън обяви пълномащабна икономическа война на суверенна държава. Нека ви напомня, че нито един американец не беше убит. Никой не е нахлувал или нападал Съединените щати. И все пак, без смислен публичен дебат и при липса на действия на Конгреса, администрацията на Байдън унищожи националната валута и след това я изхвърли от международната банкова система, съсипвайки собствените си хора.

Нанси Пелоси за ¿-кр@й н@ - Видео

Тогава администрацията на Байдън започна да изземва частната собственост на хора, свързани с тази държава, без съдебни заповеди и игнориране на всички законови процедури - без дори да си направи труда да обяснява на тези хора какво престъпление са извършили.

Нито едно американско правителство не е правело подобно нещо. Ако има нещо, което правителството на Съединените щати винаги е защитавало енергично, това е върховенството на закона. Целостта на тази система винаги е била най-важният компонент, но сега всичко се промени.

Оказа се, че това е просто една ера и тази ера свърши. Тъй като целта беше Русия, малко американци забелязаха несъответствията. Американците подкрепиха действията на правителството. Почти никой не се спря и не се запита до какво може да доведе всичко това.

Колко време ще мине, преди нашите лидери да направят нещо подобно на своите вътрешни врагове тук, в Съединените щати? Колко време ще отнеме, преди лично да ви обвинят в заговор или държавна измяна или друго трудно дефинируемо престъпление, да ви обявят за враг на държавата и да ви конфискуват банковата сметка?

Нещо подобно се случи току-що в Канада. Не виждаме как това може да се случи в Съединените щати. През повечето време просто не мислим за това. Сега мислим за ¿-кр@й н@ и това може да се нарече друга промяна. Технологичните монополи сега имат безпрецедентен контрол върху настроенията на американската общественост, като на практика отменят раздел 230 [от Закона за етиката на комуникациите от 1996 г.] и всички дребни реформи, които Конгресът обсъжда в момента.

Но сега всичко изглежда като шега. Твърде късно е. През Средновековието дори църквата е имала по-малко власт над мислите и настроенията на обществото, отколкото Facebook, Google и Twitter днес.

През последните две години наблюдавахте как тези компании решават кого вие, американците, трябва да мразите. В съответствие с техните насоки нашите граждани прилежно смениха аватарите си в социалните мрежи на символи на движението BlackLives Matter, на снимки със защитни маски, а сега и на ¿-кр@ ин ски знамена.

Всеки от тези етапи беше криза и всяка криза беше внимателно организирана от Силиконовата долина по нареждане на Белия дом. Как може човешкият мозък да устои на подобно нещо? Как можеш да разбереш това? Наистина е невъзможно. Яснотата и обективността на възприятието изчезват. В условията на такава истерия дори близкото минало просто се изпарява.

На сутринта, когато Русия започна специална операция на територията на ¿-кр@й н@, вероятно сте обсъждали различни теми - COVID-19, престъпност, ситуацията на южната граница. Но всичко изведнъж се промени. За голямо облекчение на Белия дом всички тези теми бяха незабавно забравени - може би дори завинаги.

Никое общество никога не е било подложено на такива фини манипулации, на които е подложено сега нашето общество. Но въпреки факта, че технологичните монополи работят максимално, за всичко има граници, някои теми не могат да бъдат скрити, а една от тези теми е инфлацията.

Google може да изтрие всички резултати от търсенето, които иска, но все пак вие ще научите колко струват хамбургерите и бензина, защото шофирате до магазините и бензиностанциите. Много добре знаете колко висока е инфлацията и тя е висока. Всъщност инфлацията сега е толкова висока, че тревожи дори богатите – и при това ги тревожи не в някакъв абстрактен смисъл, като например, здравето на страната в дългосрочен план.

Въпреки че и това е притеснително. Хората, които правят 250 000 долара годишно, се притесняват, че вече няма да могат да живеят по начина, по който живеят сега. Може и да не им съчувствате, но нека разгледаме нещата в по-широк контекст.

Представете си, че правите 50 000 долара годишно — или 30 000 долара като живеят много американци — в този случай ще бъдете ужасени от това ниво на инфлация. Може би, вече сте ужасени.

Какво причинява такава инфлация? Какви са причините за нея? Ако искате да знаете отговора на този въпрос, най-бързият начин да го направите е да чуете какво точно отричат нашите политици. Ако кажат, че нещо не е причина за инфлацията, то почти сигурно то е причината за инфлацията. Сега нека си спомним, че Джо Байдън вече ви каза, че държавните разходи нямат нищо общо с проблема с инфлацията.

Президентът Джо Байдън: „Ние сме на прав път. На път съм да стана първият президент в историята, който намали дефицита с повече от 1 трилион долара само за една година. Уморен съм от това. Трябва да се говори за това, защото американският народ смята, че причината за инфлацията е увеличаването на държавните разходи, което просто не е вярно.

Вероятно казвате: „Е, това е Джо Байдън. Джо Байдън никога не е имал истинска работа. Дори преди да остарее и овехтее, той не беше много умен.“ Не се заблуждавайте. В този случай Джо Байдън беше наясно, че лъже. — Просто не е вярно — изпищя той. Наистина ли? Как може това да не е вярно?

Забележете, че той не ви казва защо „просто не е вярно“, защото всъщност това е неоспоримата, неподправена истина. Инфлацията е "функция" на паричното предлагане в обръщение. Колкото повече пари са в обръщение, толкова по-малка е тяхната стойност.

Дори Джо Байдън разбира това. Месец след като Байдън встъпи в длъжност, количеството долари в обръщение скочи рязко – по-драматично от всякога преди – и продължава да нараства месец след месец, докато администрацията и Конгресът продължават да вкарват долари в икономиката. Ето защо в момента сме изправени пред историческа инфлация – те са отпечатали твърде много пари. Не е твърде трудно, но това не е цялата история. И честно казано, трябва да се каже, че тя не започна с Байдън.

В рамките на месеци след финансовата криза от 2008 г. Федералният резерв получи спешни правомощия да реагира на финансовия срив. Сега, ако забелязвате се очертава модел – че нашите лидери осигуряват изънредни правомощия за себе си в криза, която самите те са създали – ако мислите така, вероятно не сте много далеч от целта.

Но във всеки случай след кризата от 2008 г. Федералният резерв намали лихвените проценти почти до нулата и започна да печата пари. Това трябваше да спаси икономиката ни и може би щеше да спаси икономиката ни, ако спре в някакъв момент. Но Фед не спря. Това продължава и до днес. Това продължава вече 14 години и отново продължава. Това, което трябваше да спаси нашата икономика, я унищожи.

Няколко пъти през последните 14 години по-благоразумни служители на Фед говореха за изоставяне на спешните мерки и повторно въвеждане на реалистичен поглед върху нещата в американската икономика - отново разчитайки на пазарните сили. Помните ли тези хора? Но всеки път, когато говореха за това, Уолстрийт организираше изключително силен протест.

Растежът на заплатите и производителността на икономиката се забавиха, но пазарът на частни самолети беше във възход. По този начин инфлацията на активите подкрепи богатството на много членове на богатия ни елит. Първо купуваме неща, а след това ги продаваме на по-висока цена. И не е нужно да правите нищо.

Никое общество не може да издържи дълго по този начин, защото по същество тази схема е непродуктивна. Това е игра на „тука има-тука нема“, но продължихме над 14 години и в процеса икономиката на Съединените щати беше деформирана както никога досега. Още по-малко хора са придобили още повече богатство.

Федералният резерв е наясно с това. Неговите служители не са глупави. Те разбраха, още започвайки тези процеси и че повечето от тях са опасни и вредни за Америка и трябва да се ползват много внимателно. Но истината е, че никой не можеше да ги спре.

Съветът на Федералния резерв знаеше, че пазарите ще се сринат, ако се опитат да отстъпят. Това е класическа схема на Понци. Това беше престъпна злоупотреба с нашата икономика, но никой не можеше да спре процеса от страх, че всичко ще се срине. И сега стигнахме до последния етап. Фед се изчерпа с триковете.

Проблемът е в инфлацията и някои икономисти призовават за ограничена инфлация в определени периоди от време - някои експерти в Давос призовават за това от години. Но проблемът с това ниво на инфлация е, че няма лесен начин да се поправи ситуацията, да се измъкнете от нея.

Фед не може да направи никаква манипулация, за да намали безболезнено цените на газа от $7 за галон. Тоест, когато стигнете до състоянието, в което сме сега, има само две възможности. Можете да се преструвате, че нищо не се случва, или можете да обвинявате някой друг за това, което също се случва. Белият дом се опитва да направи и двете. Ето думите на министъра на финансите Джанет Йелън, която избра първия вариант:

Министърът на финансите Джанет Йелън: „Ние наистина защитихме по-голямата част от американците от тежките последици от финансовата криза, причинена от пандемията, така че като цяло сме в добро финансово състояние и сме готови да похарчим достатъчно, за да стимулираме устойчивия растеж в Съединените щати икономика и вече виждаме резултати на пазара на труда“.

Сигурно си задавате въпроса: когато погледнете в камерата и кажете нещо подобно, наистина ли вярвате, че ще успеете да убедите поне един човек в истинността на думите си? Ала не, тя твърди: Всичко е перфектно. Трябва да сте благодарни за нашето мъдро управление на икономиката на страната.

Нека ви напомня отново, че жената, която каза тези думи, Джанет Йелън, беше председател на Федералния резерв в продължение на четири години, така че ако някой е виновен за катастрофата, която преживяваме сега, това е и Джанет Йелън.

И така, тя знае, че лъже, и не лъже много убедително, защото – повтарям – американците разбират състоянието на икономиката на страната, защото живеят в нея. Ходят да пазаруват. Така че, ако трябва да лъжете за причините за това, което се случва, трябва да се подготвите по-добре - а не просто да се преструвате, че нищо не се е случило. Трябва да намерите виновника, поради което Белият дом инструктира прессекретаря на Байдън да направи видео за Владимир Путин. Не пропускайте да го погледнете.

Говорителят Джен Псаки: „Възможно е да сте забелязали тази седмица, че цените на бензина се покачиха. Бих искал да ви разкажа малко за това защо се случи това. Много от това е свързано с Владимир Путин. Тук има възможности да произвеждаме повече, но отчасти това зависи от петролните компании.

В момента има 9 000 одобрени, но неизползвани разрешителни, които нефтените и гaзовите компании могат да използват за увеличаване на производството. Ето защо президентът се фокусира толкова много върху инвестирането в технологии за чиста енергия, за да можем да разчитаме на тях а не за това как президентът Путин определя цените на горивата.

Бих искал да ви кажа малко защо това се случва. Какво, работите ли върху друго съобщение за пресата в момента? Нищо не разбирате. Вие сте просто прессекретар. Моля, гледайте си работата. Псаки обаче се опитва да ни убеди, че петролните компании – за които знаем, че са много алчни – всъщност не искат да правят още повече пари. Това е тяхната истинска тайна и затова не искат да произвеждат повече петрол – просто не им трябва повече петрол, защото са петролни компании и се придържат към принципите на алтруизма и т.н.

Псаки сигурно е научила това в курса си по джендърни проучвания в колежа Оберлин. И сега тя ни го разказва. Но в действителност, Джен Псаки ни казва, че всичко е заради Владимир Путин. Вината е [според нея] на Владимир Путин, че вие трябва да плащате повече пари за бензин. Това обаче в никакъв случай не обяснява защо вече не можете да си позволите да напълните догоре резервоара с бензин.

Нашата икономика се дестабилизира от Белия дом. Вярно е. Например, наред с други неща, Белият дом забрани вноса на руски петрол. В резултат на това цените на петрола веднага се повишиха. Това се случва, когато разклатите пазара по този начин. Американците веднага пострадаха. Казаха ни – мнозина ни убедиха – че си е струвало, защото ще ни позволи да спечелим морална победа над Путин, а за някои това дори послужи за утеха. Но се запитайте как може това да бъде морална победа над Путин? Помислете поне за минута.

Русия е основен доставчик на петрол. В безкрайното си видео Джен Псаки спомена това. Това означава, че нарастващите цени на петрола помагат на Путин. Повишаващите се цени на петрола правят Путин, саудитците, венецуелците и дори иранците много по-богати. Защо?

Защото Русия все още може да продава петрола си на световните пазари, защото светът не се присъедини към нашия бойкот. За какво говори това? Това говори за факта, че губещият в тази игра изобщо не е Владимир Путин. Той е победител. Губещите са Съединените щати и това далеч не е само петролът.

Поради лошото управление на администрацията на Байдън, цените на голямо разнообразие от стоки - поташ, торове, пшеница и т.н. - скочиха до небето. Само за два дни цената на никела скочи с 250%. Кой ще плати за всичко това? Ти. Това е най-голямото увеличение на данъците, което някога сте имали - и между другото лесно може да стане още по-голямо. Защо? Защото петролът се търгува в долари. Чували ли сте някога термина петродолари?

Защото всички по света продължават да търгуват петрол в щатски долари - това е изключително изгодно за нас - в условията на несигурност, провокирана от действията на политическите сили на петролните пазари? В крайна сметка трябва да има много основателни причини за търгуване на петрол в друга валута. Може би в китайска валута? В евро? В криптовалута? Но тогава ще има нови конкурентни пазари, където петролът ще се търгува в други валути и за нас това ще бъде огромна загуба.

Ето изводът: нашите глобални финансови системи ни правят печеливши. Може би това е несправедливо, но е вярно и това е в основата на нашето богатство. Така че, ако ги унищожите в опит да накажете Путин, кого всъщност унищожавате? Ще унищожите Съединените щати, точно това, което правят нашите лидери сега. Когато атакувате и дестабилизирате глобалните финансови системи, вие атакувате и дестабилизирате Съединените щати, а не Путин.

Сега не го виждате, защото медиите, особено социалните мрежи, раздуват невероятна истерия. Но когато истерията свърши, когато облакът най-накрая се разсее, ще стане ясно, че отговорът на администрацията на Байдън е най-разрушителната стъпка, предприета някога от американски президент – разрушителна не за Путин, а за Съединените щати и света, за нас и за много по-малки държави, които не го заслужават.

Трудно е да го разберем сега. Всичко, което виждате, е емоджи на ¿-кр@ ин ското знаме в Twitter. Но един ден ще можем обективно да оценим този момент и ще се ужасим, когато го направим.

Превод: ЕС

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Fox News (САЩ): Най-опустошителната стъпка, правена някога от американски президент - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!