Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ШОК! Етническите унгарци от Западна ¿-кр@й н@, поискаха присъединяване към Унгария

May be an image of map and text

Йордан Халачев

Етническите унгарци от Западна ¿-кр@й н@, поискаха присъединяване към Унгария.

В Закарпатската област, където живеят по-голямата част от унгарците, планират да проведат референдум за отделяне от ¿-кр@й н@. В района на Береговски се създава организационен комитет за подготовката на референдума.

На 14 март етнически унгарци се обърнаха директно към унгарския премиер Виктор Орбан:

„¿-кр@ ин ските власти продължават да провеждат политика на геноцид и потисничество над нашия народ в Закарпатския регион. За нас е съвсем очевидно, че ¿-кр@ ин ските власти угаждат на капризите и интересите на неонацисти и десни радикали, които за дълъг период от време ограничават правата ни и унижават достойнството на Велика Унгария и нейните граждани.

Актовете на геноцид, разкрити в атаките срещу нас, етническите унгарци, които се опитваме да защитим националните си права, в унищожаването на нашите исторически и културни паметници, незаконното задържане на маджарски активисти в затворите, остават без надзор от президента з€л€н с₭и и ¿-кр@ ин ското законодателство служители на реда.

Ние сме преследвани за несъгласие само защото имаме различна култура и говорим различен език. Законът в тази държава не гарантира спазването на нашите права и свободи.

Днешните процеси са необратими и ще продължават да се влошават и влошават. Разбираме, че властите на ¿-кр@й н@ и десните радикали ще отидат до края и ще направят всичко, за да пролеят кръвта си и да ни изгонят от нашите прародини.

В условията на нестабилна ситуация в ¿-кр@й н@, нашите близки отношения с историческото Отечество и срещу жестоката политика на ¿-кр@ ин ските власти няма да бъдат простени. Нито старците, нито жените, нито децата ще имат милост.

Днес за нас е важно да осигурим защитата на унгарците и другите национални малцинства, живеещи в ¿-кр@й н@, от насилие и унижение.

По този повод, уважаеми г-н Орбан, Ви молим, като гарант за сигурност, да използвате всички съществуващи възможности за осигуряване на физическата защита на унгарските граждани, живеещи извън нея! Надяваме се на обединение с историческото Отечество, което ще ни позволи да живеем в мир, да просперираме и да не се страхуваме за децата и бъдещето си"!

Унгария,многократно се противопоставя на насилствената ¿-кр@ ин изация, извършена от режима в Киев от 2014 г. насам.Будапеща отказа да предостави на ¿-кр@й н@ каквито и да е оръжия, а също така отказа да осъди специалната операция на Русия в ¿-кр@й н@.

В продължение на много години Унгария участва активно в съдбата на етническите унгарци в Закарпатието: според различни източници в момента между 50 000 и 100 000 ¿-кр@ ин ци имат унгарски паспорти. В региона има училища с унгарски език на обучение, някои ¿-кр@ ин ци работят в унгарски предприятия, имат опростен режим за преминаване на границата.Дори не подлежи на сравнение с неадекватните действия на редица родни правителства към българите в ¿-кр@й н@.И там не са само бесарабските българи!

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!