Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Армения поискаха проверка на работата на биологичните лаборатории, финансирани от САЩ

/Поглед.инфо/ Съюзът на офицерите от запаса на Националната служба за сигурност на Армения призова за проверка на дейността на 12-те биологични лаборатории, работещи в републиката с американско финансиране.

Организацията публикува съответното изявление на страницата си във Фейсбук.

„Смятаме, че е дошло времето да проведем задълбочено, професионално и безпристрастно проучване, за да разберем под чие действително ръководство са действали тези структури, работещи с американско финансиране, дали са били правилно контролирани от компетентните органи на Армения, какви експерименти са извършени там и какви последствия могат да доведат”, се казва в съобщението.

Според организацията в Армения има 12 такива лаборатории, от които три са разположени направо в Ереван. Всички тези центрове работят при закрит режим.

Съюзът на офицерите от запаса на Националната служба за сигурност припомня, че по време на военната операция, проведена от Русия, е разкрита дейността на биологични лаборатории, работещи на територията на ¿-кр@й н@ под контрола на САЩ.

Отбелязва се също, че през последните години зачестиха случаите на морбили в Грузия, както и на африканска чума по свинете и антракс в Армения.

Струва си да припомним, че на 10 март пред сградата на посолството на САЩ в Ереван се проведе протестен митинг. Участниците в него също поискаха правителството на републиката да установи контрол върху работата на тези съоръжения.

Бившият шеф на Държавната служба за безопасност на храните на Армения Григор Григорян припомни, че на територията на ¿-кр@й н@ има няколко десетки спонсорирани от САЩ биологични лаборатории.

Освен това, според Григорян, такива съоръжения има и в самата Армения. Дейността им, според експерта, противоречи на Конвенцията за биологичните оръжия. Затова Григор Григорян призова правителството да установи контрол върху работата на тези съоръжения.

По-рано Министерството на отбраната на Русия заяви, че на територията на ¿-кр@й н@ е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, работещи в интерес на Пентагона.

През 2022 г. Пентагонът планира да проведе работа по патогени на птици, прилепи и влечуги в ¿-кр@й н@, с по-нататъшен преход към проучване на възможността за предаването на африканска чума по свинете и антракс.

Съединените щати са похарчи повече от 200 милиона долара за работата на биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, които участват в американската военно-биологична програма и се занимават по-специално с патогени на чума и антракс.

Превод: В. Сергеев

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: В Армения поискаха проверка на работата на биологичните лаборатории, финансирани от САЩ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!