Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ: Шефка в парламента върти частна фирма

Тежък конфликт на интереси разкри репортер на Lupa.bg в администрацията на Народното събрание. Настоящата шефка на дирекция "Управление на човешките ресурси" Йорданка Шуманова се оказа паралелно собственик на ейч ар агенция за подбор на персонал, въпреки че е държавен служител. 

Въпреки че е назначена на бюджетна издръжка, госпожата от новата администрация на парламента продължава да върти частен бизнес в пълно противоречие със закона. Като висш чиновник тя има право единствено на преподавателска дейност, но докато се разпорежда с кадрите на законодателния орган, събира и оценява сивита за хотели и ресторанти чрез фирмата си "За теб" ЕООД.

Справката ни във всички търсачки - и на държавния регистър, и на частните бази данни, сочи, че Шуманова не просто не е прехвърлила фирмата на някой свой близък, а продължава да е дори едноличен собственик на капитала, макар и той да е едва 10 лева. 

Любопитната подробност е освен как продължава да функционира, включително като публикува обяви за работа, че юридическата кантора е и солиден бенефициент от европрограмите от миналия програмен период. Само за 6 месеца, както е посочено в официалните данни, тя е получила завидните над 15 бона за оборудване на офис и доставка на консумативи.

Фирмата на Шуманова има и собствен уебсайт за правна помощ, с отделна секция "трудова борса", където търсещи работа попълват формуляр. Не е ясно какви са цените на услугите й, докато получава заплата от НС. 

Адвокатката иначе е със завидна биография - била е ръководител на дирекция в Министерството на правосъдието, а впоследствие става шеф в голяма частна компания, където колегите й я описват като

"крехка и ранима на пръв поглед, но истински боец – дисциплинирана и методична, принципна и неустрашима, готова да се бори до последния си дъх за каузата, в която истински вярва. Лъчезарна и одухотворена. Пряма и открита. Лидер със и без титла"...

В НС влиза миналата година след конкурс, подпечатан от новата главна секретарка, предложена от Ива Митева - Габриела Килфанова.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: СКАНДАЛ: Шефка в парламента върти частна фирма - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!