Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Икономист: В момента се разразява буря – преминаваме към нов вид световен ред

Икономист: В момента  се разразява буря

/КРОСС/ Преди войната всички прогнози бяха за особено висока инфлация поне до средата на тази година. Към това нещо добавяме и последствията от военните действия, санкциите и контрасанкциите. Това каза икономистът Стоян Панчев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му войната в ¿-кр@й н@ се явява исторически момент, защото вероятно в момента преминаваме от еднополярен свят към нов вид световен ред, при който имаме най-малкото биполярност. „От едната страна имаме Западния свят и Китай, който по принцип би трябвало да бъде в конфронтиращи се отношения с Русия. Със санкциите между Русия и Запада единственият шанс на страна износител на ресурси е да се ориентира към новата сила - Китай, и това се случва", обясни Панчев.

Икономистът Любомир Дацов коментира, че войната е оправдание на случващото се в структурно отношение. „Глупавите политики, които се водят в Европа - монетарни, след това замаскираните монетарни мерки заради бюджетните политики на неспазване на дисциплина и емитиране на дългове в цял свят, доведе до допълнителен натиск върху този процес. Войната в момента просто катализира тези процеси и те стават много видими", обясни експертът. В момента по думите му се разразява буря и мерките на държавите за удържане на инфлацията ще влошат ситуацията.

Той посочи, че БВП на ¿-кр@й н@ през последните 10 години стои на едно ниво. „Когато имаш държави с различен етнически състав и има противопоставяне на тези групи, единственото нещо, което спасява държавата, е доброто икономическо развитие. Когато управлението на държавата не е достатъчно качествено, за да държи това население благоденстващо, дали е външен или вътрешен конфликт, той си идва от само себе си", смята Дацов.

Любомир Дачев от БТТП коментира, че глупавите решения в икономиката и в политиката през последните години на европейско ниво дават резултати. „Влизаме в една идеална среда за стагфлация. Намалява се производството, увеличават се цените, намалява потреблението. Активно населението ще обеднява. И всички тия простотии, които се правят, ще ги плащаме ние, обикновеният човек, който няма нищо общо. Правят се кухи наказания", заяви Дачев.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Икономист: В момента се разразява буря - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!