Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Военна операция и война: Когато САЩ воюват, това се нарича военна операция. Когато воюва Русия, е война

Когато САЩ воюват, това се нарича военна операция. Когато воюва Русия, е война.

Военните операции на САЩ са с кодови имена, като при холивудските филми: "Пустинна буря" (Персийският залив 1990-1991 г.), "Съюзна сила", известна и като "Благородна наковалня" (Сърбия 1999 г.), "Шок и ужас" (Ирак 2003 г.), "Зората на Одисей" (Либия 2011 г.) и т.н. Много са.

САЩ винаги провеждат много военни операции в името на демокрацията, докато Русия води една-единствена война срещу цивилизацията.

Военните операции на САЩ се отразяват в медиите по модела, създаден от CNN от Персийския залив: от чернобял монитор на американски изтребител се вижда безформена земя някъде долу, по която са набелязани цели с бели маркери на екрана. В рамките на 30 секунди телевизионно време целите избухват (без звук, разбира се) и се виждат кълбета дим, като в остаряла електронна игра. Няма кръв, няма жертви, нито разрушения. Няма репортажи за преживяванията на семействата на загиналите иракчани, сирийци, либийци, сърби и т.н. Военните операции на САЩ са абстракция, която щади либералното сърце и не го натоварва с излишни подробности, като например с репортажи за унищожението на няколко фамилии, които са се събрали на сватба някъде на Изток и са били избити от американски дрон.

Войната на Русия се отразява само чрез ежедневни и дълги репортажи за бежанци и техните лични (безспорно огромни) трагедии, които показват самото лице на войната. Такива репортажи за личните трагедии на хората на Донбас, причинени от ¿-кр@ ин ската армия през последните осем години обаче не се показват, за да се открои с нищо непридизвиканата агресия на Русия днес. От време на време се пускат и новини за обстрелвани болници, за да се подчертае садизма на руската душа. Не се казва, че това всъщност вече не са болници, а бази на ¿-кр@ ин ски формирования като "aзов", чиито бойци носят отличителни нацистки знаци върху униформите си (според официални снимки, публикувани от ББС, ООН и редица световни медии и организации).

Разбира се, публиката не се пита как по време на война се правят качествени и с добър фокус снимки на композиция с бременна жена (красива като в холувидски филм), която бойци пренасят на носилка през бойното поле на фона на разрушена сграда и която точно в момента на снимката е погледнала към обектива.

Образите на войната, която някой иска да гледаме по телевизията, се запечатват всеки миг и създават трайни и дълбоки убеждения за нея. Тези образи са непосредствени, мощни и не подлежат на критична съпротива у мнозинството от зрителите. Те не могат да се разколебаят с изброяване на фактология, с припомняне на причините, довели до коментираните събития, нито с аргументи, нито с разобличаване на фалшификациите и т.н.

Емоцията, създадена от силата на екрана, която всъщност формира убеждението на даден човек за войната, не може да бъде разбита с хладно или страстно изреждане на факти и атака към разума. Такава е човешката природа и лукавството на Врага почти винаги атакува първо чувствата. От друга страна, истината може да се види само през сърцето, което отваря всички други сетива за нея, а фактите, които са пред очите ни, но остават забулени за ума, изведнъж се разкриват в цялата им сила и острота като просветление. Това е сложен и винаги личен път. Ето защо споровете, ожесточението и замерването с обиди и гняв по повод на тази поредна трагедия, която се разиграва до нас, са напълно безсмислени и само подхранват военните операции на поднебесните духове на злобата, които водят война за душата на човека, откакто се е появил на този свят.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Военна операция и война | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!