Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Русия никога повече няма да е зависима от Запада. Излизаме по-силни от тази криза

Русия публикува секретната заповед за подготовката на Киев за атака срещу Донбас през февруари

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че не вярва, че противопоставянето на Русия със Запада заради ¿-кр@й н@ ще доведе до ядрена война, съобщи Ройтерс.

"Не искам да вярвам и не вярвам, че може да започне ядрена война", каза Лавров пред репортери, когато бе попитан дали ще има ядрена война, след разговорите в Турция с ¿-кр@ ин ския си колега Дмитро Кулеба.

Руският външен министър каза, че слуховете за потенциална руска атака срещу бившите съветски балтийски държави "изглеждат като стари мистификации". 

В отговор на журналистически въпрос Сергей Лавров каза, че до бомбардировката на ¿-кр@ ин ска детска болница се е стигнало, след като ¿-кр@ ин ските сили са превзели обекта, но посочи, че там не е имало пациенти и медицински персонал.

Лавров заяви също, че западните медии представят само ¿-кр@ ин ската гледна точка на случилото се. Вчера ¿-кр@ ин ският президент Володимир з€л€н с₭и обвини Русия, че извършва геноцид, след като официални лица заявиха, че руски самолети са бомбардирали болницата в М@ри у пол, погребвайки пациенти под отломките на сградата въпреки споразумението за прекратяване на огъня,за да могат хората могат да напуснат обсадения град.

Лавров разясни, че Москва  в понеделник е информирала ООН, че в болницата не е имало медицински екипи, а обектът е бил превзет от ултрарадикални бойци от ¿-кр@ ин ския батальон „aзов“.

Руският дипломат №1 посочи, че Русия иска ¿-кр@й н@ да е приятелски настроена към Москва, демилитаризирана и да не представлява заплаха за Москва и руската култура. В тази връзка той посочи, че Западът пренебрегва репресиите срещу рускоговорящите и руската култура в ¿-кр@й н@. 

Лавров изрично посочи, че Русия не иска никога повече да зависи от Запада – както от западни компании, така и от западни държави. Във връзка с появилите се опасения как ще реагира Москва на санкциите срещу износа на неин петрол и газ, руският външен министър посочи, че Русия никога не е използвала нефта или газа като оръжие. 

"Но този път, уверявам ви, ще излезем от тази криза с по-здрава психология и оздравяло съзнание. Няма да си правим илюзии, че Западът може да бъде надежден партньор. Няма да си правим илюзии, че Западът, когато говори за своите ценности, вярва в заклинанията си и няма да си правим илюзии, че Западът ще предаде във всеки един момент – ще предаде всекиго и ще предаде собствените си ценности.

Уверявам ви, ще се справим, със сигурност ще се справим. Но ще направим всичко, за да не зависим повече от Запада по никакъв начин в онези области от нашия живот, които са от решаващо значение за нашия народ.

Ще се погрижим никога повече да не се окажем в тази ситуация и нито един чичо, Сам или някой друг, да не може да взема решения, които целят унищожаването на нашата икономика.

Русия ще намери начин да не зависи повече от това, а трябваше отдавна да го направим“.

Той също така заяви, че президентът Владимир Путин няма да откаже среща с ¿-кр@ ин ския си колега Володимир з€л€н с₭и, за да бъдат обсъдени "конкретни" въпроси.

Лавров вижда в реакцията на Запада доказателство за това колко застрашена е Русия – дори самото й право да бъде на географската карта на света било застрашено, отбелязва Ройтерс. 

Руският външен министър отново посочи, че през март ¿-кр@й н@ планирала военна акция срещу самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. „Въпреки нашите дългогодишни напомняния, увещания, призиви, предложения, никой не ни слушаше.“ По неговите думи налице са факти, според които ¿-кр@й н@ щяла да извърши през март „щателно планирано“ нападение срещу двете сепаратистки републики.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Лавров: Русия никога повече няма да е зависима от Запада. Излизаме по-силни от тази криза | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!