Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Екс-министър разкри страшна далавера на Кирил Петков! Защо дава 1,1 млрд. за ново зърно, като имаме на склад 3 млн. тона пшеница!?

„Не знам кой дава съвети на премиера, но това е най-глупавото и най-неадекватното решение, което са вземали – във връзка с резерва от зърно.“ Това заяви пред БНР бившият земеделски министър Мехмед Дикме.

Зърненият баланс на България е милион и половина тона пшеница годишно, около 100 хиляди тона на месец, тоест до новата реколта на страната са необходими около 400-500 000 тона пряко сили, поясни той.

По думите му в настоящия момент в складовете в страната има между 2,5 и 3 милиона тона пшеница.

„Имаме за две години зърно, което в момента е на склад в държавата. Вместо държавата да купува зърно от стара реколта, да направи всичко възможно веднага да освободи пазара и да стимулира износа на зърно. Това зърно, ако не се изнесе, България очаква 7 милиона тона ново производство след 3 месеца, които няма да има къде да ги складират.“

Зърнарите трябва сега да изнасят продукцията си, категоричен е Мехмед Дикме, който нарече „много погрешно“ това, че се налага забрана за износ на пшеница в настоящия момент. 

„Тази пшеница трябва да излезе от България, а не да влезе в хамбарите. Премиерът трябва да ходи при възрастните хора, обикновените селяни, за да му каже този обикновен човек, който е на село – още от дядо си знае, че преди жътва хамбарите се изпразват, изчистват се, за да може да прибере нова реколта.“

Тенденцията е към намаляване на международната цена на пшеницата. Страната ни трябва да се възползва, когато цената е висока, да влязат свежи пари при производителите, смята бившият земеделски министър.

„Ще бъде абсолютна грешка да купуват в момента на висока цена, при положение, че в страната има за две години напред налична пшеница“, подчерта  Мехмед Дикме, който попита защо трябва да се харчат държавни пари при пълни складове.

Няма да има къде да се складира зърното, предупреди Дикме.

„Държавата няма складове за милион и половина тона.“

Войната до месец-два ще свърши, тя не може да бъде стогодишна, посочи още Мехмед Дикме. В края на юли вече ще имаме зърнен баланс и ако е необходимо, ако войната продължава, може да се купува юли-август, не сега, съветва ексземеделският министър.

„Тук няма проблем. Проблемът сами могат да го създадат – зърнопроизводителите септември, като се напълнят с продукция, която няма какво да я правят, няма къде да я складират, нямат пари могат да докарат комбайните и тракторите пак на жълтите павета и тогава ще разберат каква грешка са направили“, коментира Мехмед Дикме в предаването „12+3“. 

Според Дикме никой у нас не бива да се притеснява, че могат да станат катаклизми с пшеницата.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Екс-министър разкри страшна далавера на Кирил Петков! Защо дава 1,1 млрд. за ново зърно, като имаме на склад 3 млн. тона пшеница!? - Demokrat.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!