Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ОПЕК разочароваха и ядосаха САЩ: Русия е незаменима, петролният шок трябва да бъде преодолян заедно

/Поглед.инфо/ Длъжностни лица от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) се срещнаха с ръководителите на американски компании за шистов петрол на конференцията CERAWeek в Хюстън в понеделник, след като цените на енергията се повишиха поради проблеми с доставките, съобщава Ройтерс на 8 март.

Главният изпълнителен директор на EQT Corp Тоби Райс, главният изпълнителен директор на Hess Corp Джон Хес и главният изпълнителен директор на Chesapeake Energy Доменик Дел'Осо, наред с други, присъстваха на вечеря с генералния секретар на ОПЕК Мохамад Баркиндо, проведена в ресторант The Grove близо до мястото на конференцията CERAWeek, съобщава британската информационна агенция.

Това е поне четвъртият път от 2017 г. насам, когато производителите на шистов петрол в САЩ и представители на ОПЕК организират подобни бизнес вечери, за да обсъждат енергийни въпроси.

Петролът се покачи до 14-годишен връх от 139 долара за барел предния ден на фона на опасения за доставките, докато правителствата на САЩ и Европа преценяват последствията от забраната за внос на течни въглеводороди от Русия, вторият по големина износител на петрол в света.

Дори преди срещата с американските шистови играчи, Баркиндо каза пред CERAWeek, че производството на ОПЕК не може да компенсира потенциална забрана за руски петрол.

„Има много неща, които ни обединяват и затова трябва да работим заедно, за да използваме тези отношения“, подчерта генералният секретар на картела.

„Няма капацитет в света, който да замени 7 милиона барела на ден“, каза Баркиндо на конференцията.

„Ние нямаме контрол върху текущите събития, геополитиката и това диктува темпото на пазара", обясни той.

Русия остава неразделна част от алианса ОПЕК+, който спря срива на цените на петрола, предизвикан от пандемията на Ковид-19, със споразумение от 2020 г. за намаляване на производството с 10 милиона барела на ден. Тъй като търсенето се възстановява, ОПЕК+ започна да връща 400 000 барела на ден към производството си.

Военната операция на Русия в ¿-кр@й н@ обаче доведе до нов петролен шок. Някои купувачи на петрол са изоставили руските товари, а производителите, работещи в страната, включително BP, Shell и Exxon Mobil, са напуснали Русия, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, че след началото на специалната военна операция на Русия за демилитаризация и денацификация на ¿-кр@й н@ на 24 февруари, колективният Запад, воден от САЩ и с активното участие на Европейския съюз, Великобритания, Австралия и Канада, налрожи безпрецедентни санкции на Москва, включително изключване на част от руски банки от международната система за извършване на SWIFT плащания.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: ОПЕК разочароваха и ядосаха САЩ: Русия е незаменима, петролният шок трябва да бъде преодолян заедно - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!