Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Москва: Биолаборатории в Харков, Полтава и Лвов са работели с опасни патогени-чума, антракс, холера

Ген.-лейт. Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация

Според Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация, на територията на ¿-кр@й н@ е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, като клиент на работата е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ. 

Според руските данни, са били събрани и прехвърлили на Изследователския институт "Уолтър Рийд" на армията на САЩ проби от високопатогенни щамове на на инфекциозни заболявания (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза)​.

Под предлог за борба с Сovid, ¿-кр@й н@ е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, принадлежащи предимно към „славянската етническа група“, съобщава ТАСС. 

Биолаборатории в Лвов работеха с патогени на чума, антракс и бруцелоза, в Харков и Полтава - с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия, заяви ген.-лейт. Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Руската федерация. 

Анализът на актовете на унищожение показва работата с патогени на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория в Лвов, патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава“, каза той. 

Както поясни Кирилов, в Лвов са унищожени над 320 контейнера: 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 с туларемия, 10 с бруцелоза, 5 с чума. "Номенклатурата и излишното количество биопатогени свидетелстват за работата, извършена в рамките на военно-биологичните програми“, подчерта той. 

Според ръководителя на войските на РХБЗ, "кураторите от Пентагона" разбират, че ако тези колекции стигнат до руски експерти, тогава с голяма степен на вероятност ще бъде нарушение от ¿-кр@й н@ и Съединените щати на Конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия бъде потвърдено. "Именно работа за подобряване на патогенните свойства на микроорганизмите чрез методи на синтетична биология. Само това може да обясни бързината, с която е извършена ликвидацията", каза той. 

Кирилов каза, че на територията на ¿-кр@й н@ е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, като клиент на работата е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ.

„Руското Министерство на отбраната многократно е обръщало внимание на военно-биологичните програми, които се изпълняват от Пентагона в постсъветското пространство. Включително на територията на ¿-кр@й н@ е сформирана мрежа, включваща повече от 30 биологични лаборатории, които могат да бъдат разделени на научноизследователски и санитарно-епидемиологични“, каза Игор Кирилов. 

По думите му в реализацията на проекти участва компания, свързана с военното ведомство, предимно Black and Veatch. 

Началникът на войските на РХБЗ каза, че се е работело в три основни направления. „На първо място, това е наблюдение на биологичната обстановка, според Пентагона, в предложените райони за разполагане на военни контингенти на страните от блока на НАТО. Второто е събирането и износа в Съединените щати на щамове опасни микроорганизми. Третото направление е изследователска работа за изследване на потенциални агенти на биологични оръжия, специфични за този регион, които имат естествени огнища и могат да се предават на хората". 

Игор Кирилов разказа, че от 2021 г. Пентагонът изпълнява проекта „Диагностика, наблюдение и превенция на зоонозните болести във въоръжените сили на ¿-кр@й н@“ с финансиране от 11,8 милиона долара. „През 2020-2021 г. Министерството на отбраната на Германия проведе проучване за причинителите на Кримско-Конго хеморагична треска, лептоспироза, менингит, хантавируси на територията на ¿-кр@й н@ като част от изпълнението на ¿-кр@ ин ско-германската инициатива за гарантиране на биологична безопасност по външните граници на Европейския съюз. 

Според Кирилов дейността на биологичните лаборатории в ¿-кр@й н@ и ръководената от САЩ програма за "реформиране" на ¿-кр@ ин ската здравна система са довели до неконтролируемо увеличаване на честотата на особено опасни инфекции. 

„В същото време дейността на биологичните лаборатории, чиято дейност наблюдаваме от 2014 г., и програмата за така наречената реформа на ¿-кр@ ин ската здравна система, която се прилага от САЩ, доведоха до неконтролируемо нарастване на заболеваемостта. на особено опасни и икономически значими инфекции“, каза Кирилов на брифинг въз основа на резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологични дейности на САЩ на територията на ¿-кр@й н@. 

Според ръководителя на Силите за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на територията на ¿-кр@й н@ се регистрира увеличение на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза. "Заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. Световната здравна организация обяви ¿-кр@й н@ за страна с висок риск от епидемия от полиомиелит", подчерта той. 

Игор Кирилов каза, че ¿-кр@й н@, под предлог, че тества лекарства срещу Ковид, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, предимно от „славянската етническа група“. 

„Под претекст за тестване на средства за лечение и превенция на коронавирусната инфекция, няколко хиляди проби от серум на пациенти, принадлежащи предимно към славянската етническа група, бяха взети от ¿-кр@й н@ в изследователския институт "Уолтър Рийд" на американската армия“, каза Игор Кирилов. 

Руското Министерство на отбраната публикува и анализ на дейността на САЩ в рамките на военни биологични изследвания на територията на ¿-кр@й н@. Според руските данни Съединените щати са събрали и прехвърлили на Изследователския институт "Уолтър Рийд" на армията на САЩ, проби от високопатогенни щамове на на инфекциозни заболявания (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза). Предадени са и около 4000 биомедицински проби от ¿-кр@ ин ски военнослужещи. 

Игор Кирилов отбеляза, че анализираните документи потвърждават, че Министерството на здравеопазването на ¿-кр@й н@ е поставило задача от 24 февруари да се унищожат напълно биоагентите в лабораториите.

В неделя говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков каза пред репортери, че по време на специална операция в ¿-кр@й н@ руските въоръжени сили са разкрили фактите за осъществяване на финансирана от САЩ военна биологична програма. Според генерала е получена информация от служители на ¿-кр@ ин ските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести. 

Източник: ТАСС/Гласове

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Москва: Биолаборатории в Харков, Полтава и Лвов са работели с опасни патогени-чума, антракс, холера

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!