Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Абе, какво става в КПКОНПИ? Тони Балкони ли ще е шеф?

Абе, какво става в КПКОНПИ? Тони Балкони ли ще е шеф?

Сотир Цацаров днес официално се върна на работа в прокуратурата. Това означава, че парламентарната комисия за борба с корупцията има 14 дни да събере кандидатури за нов шеф на КПКОНПИ. А през това време по закон начело застава Антон Славчев - вечният заместник, известен в медиите като Тони Балкони.

В разгара на скандала “Апартаментгейт”  Славчев получи прякора заедно с тогавашния си шеф Пламен Георгиев - Пацо Терасата. Причината е, че Антон Славчев си е купил балконче от Столична община в кв. "Хиподрума" за 39 486,88 лв., а това е поне 8 пъти по-малко от цената, която СО би могла да прибере при продажба на пазарна оценка.

Славчев се прочу и с участието си в акцията срещу бившия кмет на район “Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна. В момента, когато намиращите се на място униформени показват пакет, той вдига одобрително пръст към Иван Гешев - също намиращ се на мястото на зрелищната акция. В това време Десислава и Биляна не присъстват, тъй като са заведени в близката сграда на Спортната палата и нямат никакъв поглед върху събитията, които се случват навън. 

Когато Пацо Терасата "изгоря", Тони Балкони беше сред фаворитите за негов наследник. Двамата водеха скрита борба за влияние в комисията, а според вътрешни източници повечето служители са пренебрегвали Георгиев докато беше председател и са се обръщали за съвет и инструкции само към Славчев.

Източник/ци: Абе, какво става в КПКОНПИ? Тони Балкони ли ще е шеф? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!