Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВЗРИВ: Свидетелят срещу Бобокови Васил Богданов е убит!

ВЗРИВ: Свидетелят срещу Бобокови Васил Богданов е убит!

Ключовият свидетел по делото срещу братя Атанас и Пламен Бобокови за "Боклукгейт" Васил Богданов, е убит! Шефът на "Монбат рисайклинг" беше намерен мъртъв в завод "Ел БАТ" в района на Долна Баня в неделя.

Прокуратурата е започнала разследване за убийство на 49-годишния мъж, което ще бъде възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

Досъдебното производство е започнато с първото действие по разследването - оглед на местопроизшествие.

Според първоначалните данни от извършената аутопсия смъртта на Богданов. е настъпила в резултат на тежка съчетана травма на главата и тялото. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, допълнителен оглед на местопроизшествие и експертизи на веществени доказателства.

Извършват се разпити на свидетели. От показанията на разпитаните до момента не са събрани данни, сочещи за наличие на евентуална заплаха за живота и здравето на почналия приживе, както и такива, че той е имал подобни притеснения.

Преди малко повече от година Васил Богданов бе осъден на 1 г. условно с 3 години изпитателен срок. Това стана възможно, след като Богданов се призна за виновен за участие в организирана престъпна група, която е внасяла и складирала у нас опасни отпадъци. Богданов стана свидетел по делото срещу бившите си работодатели – братята Бобокови и бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Като „престъпление срещу държавата и децата на България” – така  Богданов определи в съда по време на разпита си дейността на фирмата „Монбат”, собственост на бизнесмените. Той допълни тогава, че депонирането на опасни отпадъци в Плевен е станало заради връзки с кмета на града.

Освен това като един от директорите в завода в Монтана той твърдеше, че фирмата генерирала опасен боклук, който първоначално изнасяла за Германия, но след това бизнесмените решили техни фирми да го преработват

Източник/ци: ВЗРИВ: Свидетелят срещу Бобокови Васил Богданов е убит! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!