Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВИНАТА: Киро–Мустафа поиска оставката на министър Янев


ПП (Поставени от Посолството)

Стефан Янев: Решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни!

Премиерът Киро–Мустафа поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Темата ще бъде обсъдена на извънредно заседание на Министерския съвет днес след обяд. 

По думите на Кирил Петков нито един министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено по Фейсбук.

Мой военен министър не може да използва думичката "операция", вместо думата "война", отсече министър-председателят. 

Министрите ще се съберат на "Дондуков" 1 в 15 часа.

В неделя късно вечерта Стефан Янев заяви във фейсбук, че няма да подаде сам оставка. И уточни: „Доколкото оставката ми е въпрос вече единствено на процедура, разчитам на коалиционните „партньори“ и политическата сила, която уж ме подкрепяше, да придвижат нещата по съответния ред”, отбеляза той в социалната мрежа.

Критиките към военния министър започнаха след негови думи за военните действия на Русия в ¿-кр@й н@ и отказа му да определи случващото се като "война".

Още в неделя вечерта Lupa.bg прогнозира, че министърът на отбраната Стефан Янев ще бъде уволнен заради позицията му по повод руската агресия в ¿-кр@й н@.

"Днес свиквам извънредно заседание на МС с три основни точки:

1. Как да стане успешното извозване на 140 българи от Киев, имаме прозорец, който трябва да използваме.
2. Ядрената заплаха, която Путин отправи вчера - това може да е опит за сплашване, но не може да бъде игнориран
3. Ще поискаме оставката на военния министър Стефан Янев - искам ясно да заявя, че аз работих успешно по време на първия служебен кабинет с него и подкрепям политиката за инвестиции в българската армия", обяви Кирил Петков.

Оставката на министър Янев ще бъде поискана днес и ще бъде предложено да се гласува утре. На коалиционен съвет ще се обсъди предложението кой да заеме поста, уточни премиерът. Снощи разговарях с всички коалиционни партньори и всички ме подкрепят, подчерта той.

България се присъединява към другите страни, които ще подкрепят ¿-кр@й н@ с хуманитарна помощ и военнологистична поддръжка, обяви вчера Петков в специално видео изявление.

“Развитията от последните дни, в които мирна ¿-кр@й н@ беше неоправдано нападната от Путин, предизвикаха тревога и състрадание към ¿-кр@ ин ския народ. Затова българското правителство прие решение да изпрати хуманитарна и военнологистична помощ за ¿-кр@й н@. С това се присъединяваме към групата на 25-те страни донори от ЕС и НАТО”, каза Петков.

Дрехи, обувки, палатки, чаршафи и одеяла ще включва хуманитарната помощ, уточни министър-председателят.

Нито една жертва и нито един човек в ¿-кр@й н@ не трябва да се чувства сам в тази братоубийствена война, продължи още Петков. Той подчерта, че по сметката на БЧК се събират пари от дарители за хората от ¿-кр@й н@, средствата ще се ползват и за интегрирането на бежанци, дошли у нас. Разговори се водят вече с работодатели, сърцата ни са с тях. Ще могат да се почувстват тук като в свой дом, добави премиерът.

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: НОВИНАТА: Премиерът поиска оставката на министър Янев (ВИДЕО) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!