Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин обяви военна операция в Донбас, започна унищожаването на стратегически военни обекти в ¿-кр@й н@

Използват се крилати и балистични ракети, с които е обстрелял стратегически обекти в Киев

Атакувани са военни обекти из цялата страна, на първо място части от противовъздушната отбрана на (¿-кр@ ин ска) авиобаза, системи за управление. Въоръжените сили на ¿-кр@й н@ оказват съпротива

Руският президент Владимир Путин обяви решението си за провеждането на специална военна операция за защита на Донбас.

Това съобщи той по време на обръщение към гражданите на Руската Федерация, предават световните информационни агенции.

Държавният глава се обърна и към външни сили, които може да се опитат да представляват заплаха за Русия. Според него отговорът на Русия ще бъде незабавен.

„Готови сме за всяко развитие на събитията. Всички необходими решения са взети“, каза Путин. 

Световни медии съобщиха, че високопоставените руски военни лидери са отишли в командния център. 

В телевизионното изявление Путин подчерта, че действието идва в отговор на заплахи, идващи от ¿-кр@й н@. Той добави, че Русия няма за цел да окупира ¿-кр@й н@. Путин добави , че отговорността за кръвопролитията е на ¿-кр@ ин ския "режим". 

Руският президент поиска от ¿-кр@ ин ските войници да се предадат, като използва израза "хунта" по адрес на законната ¿-кр@ ин ска власт.

Той предупреди другите страни, че всеки опит за намеса в руското действие ще доведе до "последици, които никога не са виждали". 

Путин обвини САЩ и техните съюзници, че пренебрегват искането на Русия да попречи на ¿-кр@й н@ да се присъедини към НАТО и да предложи на Москва гаранции за сигурност

Той каза, че руската военна операция има за цел да осигури "демилитаризация" на ¿-кр@й н@. 

В телевизионно изявление Путин заяви, че действието идва в отговор на заплахи, идващи от ¿-кр@й н@. Той добави, че Русия няма за цел да окупира ¿-кр@й н@. Путин добави , че отговорността за кръвопролитията е на ¿-кр@ ин ския "режим". 

Руският президент поиска от ¿-кр@ ин ските войници да се предадат.

Той предупреди другите страни, че всеки опит за намеса в руското действие ще доведе до "последици, които никога не са виждали". 

Путин заяви, че всички ¿-кр@ ин ски военнослужещи, които полагат оръжие, ще могат безопасно да напуснат зоната на борба, съобщава apnews.com. 

Показателно е с какво съобщение в Twitter излезе РИА Новости - че военната атака е "самозащита".  

Според непотвърдена информация, въздушното пространство на ¿-кр@й н@ е затворено. Освен това, според BBC, въздушното пространство при Ростов на Дон е затворено. 

Засега сигналите от САЩ са, че американски военни няма да влизат на ¿-кр@ ин ска територия.

Началото на военната атака на Русия бе дадено в 5.00 часа тази сутрин

Русия атакува ¿-кр@й н@ - "войските ѝ преминаха нашите северни граници, съобщи във Facebook журналистът Юрий Бутусов, цитиран от ¿-кр@ ин ската агенция УНИАН, съобщава БТА. 

В цяла ¿-кр@й н@ започна унищожаването на стратегически военни обекти и бази.

"Атакувани са военни обекти из цялата страна, на първо място части от противовъздушната отбрана на (¿-кр@ ин ска) авиобаза, системи за управление", написа той.

"Въоръжените сили на ¿-кр@й н@ оказват съпротива", добави Бутусов.

Журналистът Андрий Цаплиенко информира в Twitter, че окупаторът е използвал крилати и балистични ракети, с които е обстрелял стратегически обекти в Киев.

Рано сутринта, след 05:00 ч. в редица градове, включително Киев, са отекнали експлозии. УНИАН цитира съобщения за най-малко четири взрива в Краматорск, мощни експлозии в О де с@, Харков, Бердянск, за започнали силни обстрели "от страна на терористите" в сепаратистки Донбас.

В Киев също се чуват експлозии, има съобщения за взривове и стрелба в района на международното летище "Бориспол", добавя агенцията.

За руски ракетни удари и десантни операции срещу ¿-кр@й н@ съобщават очевидци и местни медии, след като руският президент Владимир Путин разпореди началото на военна операция срещу ¿-кр@й н@.

Командни центрове на ¿-кр@ ин ската армия в Киев и Харков са подложени на руски ракетни удари след 5 часа тази сутрин, съобщи „¿-кр@ ин ская правда“, цитирана от Ройтерс, като се позовава на източник от ¿-кр@ ин ското вътрешно министерство.

Агенция „Интерфакс“ съобщава за десантни операции на руския черноморски флот в aзовско море и в О де с@.

Според очевидец в Киев са се чули далечни силни шумове, подобни на артилерийска стрелба, съобщи Ройтерс. За стрелба край главното летище на ¿-кр@ ин ската столица съобщи и агенция Интерфакс, като се позовава на локални медии

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Путин обяви военна операция в Донбас, започна унищожаването на стратегически военни обекти в ¿-кр@й н@

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!