Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кремъл заплаши: Ще получите болезнен несиметричен отговор на санкциите

Кадър Нова

Нова заплаха от Кремъл.

Русия обеща силен и болезнен отговор на американските санкции, обявени след като Москва призна независимостта на двете самопровъзгласили се републики в Източна ¿-кр@й н@, предаде Франс прес. “Не трябва да има съмнения: санкциите ще получат силен отговор, не задължително симетричен, но добре преценен и болезнен за американската страна”, се казва в изявление на руското външно министерство, предаде Нова.

САЩ обявиха във вторник първи кръг на икономическите санкции, целящи да прекъснат достъпа на Русия до западно финансиране, като предупредиха, че са предвидени допълнителни мерки в случай на “ескалация” в ¿-кр@й н@.  Целият руски банков сектор може да бъде обект на санкции, предупреди американски представител. “Русия е доказала, че е в състояние да минимизира нанесените щети, независимо от цената на санкциите”, отбеляза руското дипломатическо ведомство, като подчертава, че “санкционният натиск не може да повлияе на волята на Русия да защитава твърдо своите интереси”.

Москва заклейми “шантажите и сплашването” от страна на Вашингтон, но Русия винаги остава “готова за дипломация, основана на принципите на взаимното уважение, равенството и отчитането на взаимните интереси”, се подчертава в изявлението на руското външно министерство.

Санкции срещу Русия обявиха и ЕС, Япония, Австралия, Канада, Германия и Великобритания. Берлин замрази гигантския проект за газопровод “Северен поток-2”, който трябваше да увеличи доставките на руски газ за Германия. Тези мерки остават скромни за момента в сравнение с обещаните в случай на нахлуване. Русия може да се похвали, че е натрупала близо 640 милиарда долара във валутните си резерви и 183 милиарда в своя суверенен фонд, за да се справи с последствията от тях, отбелязва АФП.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кремъл заплаши: Ще получите болезнен несиметричен отговор на санкциите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!