Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Румен Радев даде официално финансовия си министър Асен Василев и компания на главния прокурор на Република България Иван Гешев

Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на закрито

Grigor Zdravkov

Президентът Румен Радев даде официално финансовия си министър Асен Василев и компания на главния прокурор на Република България Иван Гешев. (документи)

От официален документ с който Българска Легия Антимафия разполага е видно , че на 18.02.2022 Президента е изпратил „по компетентност‘ до г-н Иван Гешев главен прокурор на Република България. Документа е с Вх №92-00-80/2 от 18.02.2022.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'република фългария администрация на президента българия софия....... до Î-Η уважаеми господин: с настоящото писмо уведомявам, че копие от вашето искане № 92-00-80/11.02.2022 г.) изпратено по компетентност до -H иван ешев, главен прокурор република българия. уважение, главен секрета на президента на репу блика българия'

Предоставяме ви цитати от целия текст в който многократно фигурира министъра на финансите Асен Василев. Документа е наличен и в Министерски Съвет на Република България от 10.02.2022. към днешна дата няма реакция от К. Петков относно действията и бездействията на Асен Василев.

..............................

Във връзка с актуалната политическа обстановка и изявената от Президента и Правителството нулева толерантност към корупцията, както и с отчета на Агенция Митници за 2021 г. и политически некоректните действия на Асен Василев, относно успехите на приходните агенции и по-конкретно Агенция „Митници“, настояваме за незабавно отстраняване на цялото ръководство на Агенция „Митници“, поради описаните факти и обстоятелства по-долу, касаещи периода май 2021 г.- 24.01.2022 г.

назначено от Асен Василев, във връзка с изложените от нас факти и обстоятелства в сигналите. Същите касаят следните нарушения и престъпления за този период от време:

- ОПГ с участието на митнически служители на ниско, средно и високо ниво, в зависимост от периода, занимаващи се с контрабандни канали на стоки от страни извън ЕС ( Турция, Китай) и свързаните с тях митнически измами и митническа контрабанда.

- занижени митнически облагаеми стойности, водещи до големи щети за бюджета, в частта мита и ДДС.

- контрабанда и международен трафик на наркотични вещества, в частност хероин и кокаин.

- международен трафик и контрабанда на акцизни стоки, в частта тютюневи изделия.

- измами с банкови гаранции и фиктивни износи на цигари, както и други митнически престъпления.

Контрабандата на горива, която сме описали в друга поредица от доклади до Вас, е между 25 и 30%, при равни други условия.

В края на месец май 2021 г. по искане на Президентството, официално сезирахме г-н Радев, г-н Узунов и служебния министър–председател Янев относно грешни и порочни назначения от страна на Асен Василев в Агенция „Митници“, като сме се обосновали с наши разследвания за периода 1998г.- 2015 г. Към тях са приложени и съответните копия на документи - повече от 250 страници.

С назначаването отново на Павел Тонев за шеф на Агенция „Митници“, де факто митниците са отдадени на концесия и се управляват от външни кръгове, чрез лицето А. Кр. А. Същото ние сме го доказали категорично в нашата кореспонденция с Президентството, чрез материали и свидетелски показания. А. Кр. А. е дългогодишен кадър на Агенция „Митници“ . След напускането на митниците регистрира фирма за митническо посредничество, която е активна и до днес. Той е консултант на едни от най-големите фирми, занимаващи се с производство и търговия с акцизни стоки. Само тези факти представляват нарушаване на националната сигурност на страната

Също така считам, че отказа на началника на Агенция „Митници“ да изпълни решение на съда и да предостави информация на журналистите от сайта „Бивол“, относно евентуални контрабандни канали на голям акцизен производител, свързван с лицето Д. Сл. П. е поредното доказателство относно зависимостите на ръководството на Агенция „Митници“. Тази постъпка поставя под съмнения и изявената от Вас воля за борба с корупцията. Прилагам линкове и текст по казуса .

Същото поведение виждаме от господин Асен Василев при покриването на Румен Спецов в НАП. Същият, Спецов, отново чрез президент/премиер е получил сигнали от нас за евентуално пране на пари по следните казуси: „Барселонагейт“, „Братовчеда Ради“, кръга около Борисов и Пашата и т.н. Отношението на Спецов към сигналите е скандално. Дори не са потърсили контакт с нас, няма и никакъв отговор. Прилагам и този документ към това писмо.

Това, което Агенция „Митници“ не коментира никъде в доклада си е, че:

- Няма нито една разкрита от тях ОПГ за трафик на наркотици, цигари, фалшиви марки на стоки за бита. Няма нито едно изнесено доказателство/случай в публичното пространство за разкрита корупция на средно или високо ниво.

- Няма никакъв отчет за съкратени, уволнени или разкрити митнически служители и евентуални канали за контрабанда на бившите управляващи от ГЕРБ. Към днешна дата няма нито един подаден казус към Европейската прокуратура от сегашното ръководство на Агенция „Митници“, въпреки предоставената им възможност от служебния кабинет.

- Няма нито един наказан митнически служител във връзка с докладите на ОЛАФ от последните няколко години за митнически измами с китайски стоки. Освен това, организаторите на тази схема за измами с китайски стоки все още са директори на дирекции в Агенция „Митници“ и по места.

- Няма нито един доклад или анализ от ръководството на Митниците към МВР, МС, служебен министър - председател на тема международни канали за трафик на контрабанда и корупция в Агенция „Митници“ с анализ и предложения, в които да са описани конкретни имена на физически, юридически лица и държавни служители.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!