Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев към Кирил Петков: Престъпник! Хората дадоха толкова пари за АЕЦ “Белене”, а ти го затриваш

Румен Радев е бесен на Кирил Петков и е сигурен, че трябват по-смели действия за подобряване живота на гражданите!

Ядрената енергетика

Президентът Румен Радев “посече” здраво настоящата власт. Държавният глава не е доволен от политиката, която води главно Кирил Петков, който не спира да “козирува” на ЕС и САЩ, което е в ущърб на националния ни интерес.

Ген. Радев се застъпи изцяло за проекта АЕЦ “Белене”, което е в противовес на думите на премиера, че площадката там е вече напълно негодна и няма как проектът да бъде изпълнен.

“Правителството трябва да вземе най-после решение относно АЕЦ “Белене”. Престъпление е да имаш собствена ядрена енергия, а да искаш да я закриеш. Хиляди левове от българските данъкоплатци отидоха за този проект.”, каза държавният глава.

Румен Радев нападна Кирил Петков

Той е на мнение, че ядрената енергия е от първа необходимост за България, въпреки зелената сделка, която ЕС ще осъществи. Според президента България трябва да произвежда и собствена енергия, иначе икономиката ще рухне, пише Novite30.bg7.eu.

Румен Радев си позволи да отправи остра критика към правителството за големите сметки за ток и газ, които вече са непосилни за някои българи.

“Народът продължава да плаща огромни суми за ток и газ. Хората и бизнесът следят какво се случва там. Беше сменено ръководството, но резултати не виждаме.”, заяви президентът.

Той е категоричен, че до този момент геополитиката убива българската икономика, тъй като в стремежа си да бъде верен на ЕС, Кирил Петков вреди на България.

Източник/ци: Румен Радев към Кирил Петков: Престъпник! Хората дадоха толкова пари за АЕЦ "Белене", а ти го затриваш

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!