Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The Telegraph: Великобритания награди Путин с победа над Запада

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин постигна геополитическа победа над Съединените щати и Европа, според редакционна статия в британското издание The Telegraph.

Според авторите на статията европейските държавници отказаха да действат като единен фронт срещу Москва, претенциите на Брюксел за важна роля на външнополитическата арена се оказаха неоснователни, а САЩ се ограничиха до войнствена реторика, съобщава РИА Новости.

„Киев е видял колко малко неговите съюзници наистина са готови да направят за него“, се отбелязва в статията. Русия, както се казва в публикацията, спечели: ¿-кр@й н@ най-вероятно няма да бъде приета в НАТО, а "Северен поток 2" е готов да доставя газ за Европа.

По-рано американският президент Джо Байдън заплаши , че в случай на „агресия“ срещу ¿-кр@й н@, САЩ и техните съюзници ще наложат експортен контрол и финансови санкции срещу Русия, ще предотвратят пускането на „Северен поток 2“ и ще създадат дългосрочни последици, които ще подкопават икономическата и стратегическата конкурентоспособност.

В понеделник финансовите министри от Групата на седемте (G7) се съгласиха да наложат санкции срещу Русия в случай на „инвазия“ в ¿-кр@й н@. Помощникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан каза миналата събота, че Съединените щати, Европейският съюз, Великобритания, Канада и други страни са готови да отговорят категорично на руската „инвазия“ в ¿-кр@й н@, като отговорът ще включва същия пакет от строги икономически санкции срещу Москва.

Миналия петък съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че Русия може да започне „инвазия“ в ¿-кр@й н@ по време на Олимпийските игри в Пекин. Освен това, както съобщава американското издание Politico, в същия ден Байдън каза на съюзниците, че Русия може да извърши „атака“ срещу ¿-кр@й н@ на 16 февруари. Британските таблоиди определят часа за "нашествие" за сряда в 03:00 местно време. Кремъл посъветва ¿-кр@ ин ците да настроят будилник, за да не проспят „нашествието“.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова каза, че западните страни не се нуждаят от реални основания за налагане на санкции срещу Русия, достатъчно е информация и политическо прикритие. Тя нарече провокативните изявления за „инвазията“ в ¿-кр@й н@ подигравка със здравия разум и ¿-кр@ ин ския народ. Министерството на външните работи подчерта, че страните от НАТО умишлено изфабрикуваха мита за „заплахата от нахлуване“ на Русия в ¿-кр@й н@, след като Москва поиска гаранции за сигурност от Запада. Министерството на външните работи подчерта, че координираната информационна атака срещу Москва има за цел да дискредитира справедливите искания на Русия за гаранции за сигурност.

Ръководителят на държавната корпорация "Роскосмос" Дмитрий Рогозин изрази увереност, че истерията за "непосредствената заплаха от нахлуването на Русия в ¿-кр@й н@", разигравана от англосаксонците на записки, ще намери своето място в учебниците по специална пропаганда и военни провокации.

Русия многократно отхвърля фалшивите оценки на САЩ за подготовката за инвазия в ¿-кр@й н@. Москва твърди, че САЩ са разработили план за специална операция за влошаване на ситуацията около ¿-кр@й н@ и обвиняват Русия за това. От Кремъл обясниха, че информационното напрежение около движението на руските войски през негова територия се нагнетява , за да се демонизира Русия и да се позиционира като „агресор“. Външният министър Сергей Лавров обвини САЩ, че предизвикват военна истерия близо до границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви , че Западът е във военна лудост, говорейки за желанието да "накаже" Русия за предполагаемо планираната "атака" срещу ¿-кр@й н@. В същото време той увери, че Русия е готова за всякакви развития в сферата на сигурността. Руското външно министерство подчерта, че Русия няма да атакува никого , като нарече неприемлива дори идеята за война между нашите народи.

Превод: ПИ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: The Telegraph: Великобритания награди Путин с победа над Запада - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!