Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Войната започна? Сражения около Донецк и Луганск!

Войната започна? Сражения около Донецк и Луганск!

Започна ли войната между ¿-кр@й н@ и Русия? Народната милиция на Луганска народна република блокира възможните пътища за нахлуване на ¿-кр@ ин ски диверсионни групи на Първомайско направление, заяви пред репортери Ян Лещенко, ръководител на Министерството на отбраната на републиката, предават информационните агенции.

По-рано представителството на ЛНР към Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня съобщи, че ¿-кр@ ин ските сили за сигурност провеждат масиран обстрел на територията на републиката от четвъртък сутринта.

Но огневата активност на ¿-кр@ ин ските войски не се ограничи само до сутрешните часове: сега артилерийската канонада се чуват не само от Горловка, но и от Донецк, както и от северозападните му предградия, гласят последни информации от Донецк.

„В центъра на града се чува, булевард „Пушкин” ехти“, „Покритият пазар е шумен“, пишат жители на Донецк в социалните мрежи, изброявайки места в центъра на града, където се чуват взривовете от артилерийския обстрел.

В момента е известно, че под силен огън на въоръжените сили на ¿-кр@й н@ са попаднали Трудовски, Александровка и Луганск. Жителите на редица предградия на Донецк са предупредени да вземат предпазни мерки.

Журналистката от Донецк Дарина Вадовская в своя TG-канал „Осведомена“ съобщава, че „¿-кр@ ин ските нашественици търпят загуби в жива сила”.

Информацията за ранен цивилен в ДНР, разпространена в социалните мрежи, все още не е получила официално потвърждение.

Обвинения за обстрел по цивилни сгради дойдоха и от Киев. Според Службата за сигурност на ¿-кр@й н@ около 9:00 ч. руски наемници са обстреляли село Луганск с едрокалибрена артилерия и минохвъргачки, съобщава УНИАН.

В резултат са били нанесени материални щети на цивилна инфраструктура, сред която и детска градина. „Децата не са пострадали, защото са били в друга стая. Три учителки обаче са в болница“, твърди медията.  Според нейните данни  обстрелът е продължил около 40 минути.

Обстрелът е нанесъл щети на сградата на местно училище, в което към момента на атаката е имало 30 ученици и 14 учители. В резултат на стрелбата е прекъснато и газоподаването на десетки апартаменти и къщи в Врубивка.

В Москва говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия е „сериозно обезпокоена“ от съобщенията за ескалация.

Властите в Киев определиха инцидентите като „провокация“ в момент, когато Русия е струпала войски на границата.

Реакция дойде и от САЩ и НАТО.Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е предал доклади, че има нарушаване на прекратяването на огъня след инцидент с обстрел в четвъртък следобед. ¿-кр@й н@ и подкрепяни от Русия сепаратисти взаимно се обвиняват, казва той.

„Видяхме съобщения за обстрели и те със сигурност са тревожни. Все още събираме подробности, но знаете, че от известно време сме казвали, че руснаците могат да направят нещо подобно, за да оправдаят военен конфликт. Така че ние ще следим това много внимателно“, заяви Остин.

Той заяви, че има данни Москва да се запасява с кръв.

„Въпреки твърденията на Москва, досега не сме виждали признаци на оттегляне или деескалация. Напротив“, каза Йенс Столтенберг.

„Ние продължаваме да следим развитието много внимателно. Призоваваме Русия да направи това, което казва, и да оттегли своите сили от границите на ¿-кр@й н@. Това ще бъде първата важна стъпка към мирно политическо решение“, подчерта генералният секретар на НАТО.

„Загрижени сме, че Русия се опитва да създаде претекст за въоръжена атака срещу ¿-кр@й н@. Все още няма яснота и сигурност относно намеренията на Москва“, допълни той.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Войната започна? Сражения около Донецк и Луганск! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!