Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо САЩ предадоха ¿-кр@й н@

/Поглед.инфо/ „¿-кр@ ин ската земя е замръзнала, веригите могат да се придвижат дори до Киев. Путин ще изглежда странно, ако не се възползва от този шанс." С тези думи Си-Ен-Ен сякаш убеждава Русия да атакува ¿-кр@й н@. Но всичко говори в полза на това, че американците, които насрочиха войната за сряда, лъжат – война няма да има. ¿-кр@й н@ ще бъде обхваната от друг вид катастрофа.

В сряда ¿-кр@ ин ците ще сложат жълто-сини ленти и ще излязат по улиците на своите градове, за да отпразнуват нов празник - Деня на единството. Това е заповедта на президента Владимир з€л€н с₭и. Това е отговорът на ¿-кр@й н@ на "пълномащабното нахлуване на Русия", което е насрочена от американското разузнаване точно за сряда.

Като се има предвид, че новият празник беше обявен със специално обръщение на държавния глава, същността на казаното може да предизвика нервен смях у особено впечатлителните му съграждани. Защото при предложените обстоятелства би било по-логично да се очакват фрази от з€л€н с₭и в духа на „Всички на оръжие!“ и "Спасявайте се кой както може!".

Но всъщност самото ¿-кр@ ин ско ръководство не вярва в атаката на руската армия – и вече е уморено да повтаря, че не вярва. В момента вече се води голяма война, само че това е война от друг вид – информационна, така че окачването на лентички далеч не е най-глупавият и е дори доста адекватен начин за участие в такава война. Поне няма да стане по-зле, въпреки че ¿-кр@й н@ става все по-зле с всеки изминал ден. Не Русия е виновна, а Америка.

Вашингтон доведе до истинско изселване. Изглежда, че само Северна Корея и Сирия все още не са призовали своите граждани спешно да напуснат ¿-кр@й н@, но Ирак например ги призова, Палестинската автономия също и заедно с тях още няколко десетки държави.

В същото време бизнесът бяга от ¿-кр@й н@ – бяга и с крака, и с теглене на инвестиции. Стига се до там, че страната може да загуби гражданската си авиация - застрахователите отказват да обслужват полети "поради високи рискове", в резултат на което собствениците на наети самолети изискват ¿-кр@ ин ските превозвачи да ги върнат обратно.

Ако същата схема се разпространи и до корабите, катастрофата е неизбежна за ¿-кр@ ин ските износители, да не говорим за ¿-кр@ ин ската национална валута, която продължава да се срива на фона на тревожните изявления на САЩ.

След аварията в Чернобил никой не успя да превърне ¿-кр@й н@ в зона на изключване толкова бързо, както го правят администрацията на президента Байдън и американските „мейнстрийм” медии. Под прикритието на спасяването на страната от агресивните действия на Русия тя буквално я удушават със собствените си ръце.

Самият з€л€н с₭и може да не разбира какво се случва, но разбира с какво го заплашва всичко това. Независимо от самата възможност да повлияе на кризата, да поеме отговорност за последствията от нея - като се има предвид, че привличането на чуждестранни инвестиции, които сега се топят пред очите ни, се смяташе за основната му заслуга като президент.

Изглежда, че има решение, защото източникът на паниката е известен – цялата криза се случва по принципа „ако американците скочат от покрива, тогава ще скочим и ние“. САЩ бяха тези, които създадоха мита за „рускотонахлуване“ преди два месеца, те също доведоха истерията до краен предел и отидоха най-далече, набързо евакуирайки посолството от Киев до Лвов с унищожаването на документи на всички възможни носители, включително смартфони.

Сега работи така - кризата ще свърши, когато американците решат да върнат посолството си обратно, превключвателят е в техните ръце, те имат последната дума. Те „видяха заплахата“, те трябва да решат кога ще отмине, а ¿-кр@й н@ е оставена да търпи реални икономически удари от един вид информационна война.

з€л€н с₭и се опита да се аргументира, като по всякакъв начин сигнализира, че Киев сега не очаква война. Той дори, по собствено признание, е бил скандализиран от тези твърдения. Той започна да се спазари, като поиска от Байдън "компенсация" - посещение и въвеждане на "превантивни санкции" срещу Русия, но получи отказ и по двете искания. Сега няма нито война, нито мир и скоро няма да остане камък на камък от ¿-кр@й н@.

Така тази версия на случващото се, която преди седмица изглеждаше като чисто ¿-кр@ ин ска параноя, става доста пълнокръвна. Тази версия се обсъжда в ¿-кр@ ин ските медии повече от месец, а същността ѝ е, че американците „се договарят“ с Русия. Твърди се, че Белият дом и Кремъл заговорничат срещу Киев: без да променят общата реторика, те са решили да направят живота в ¿-кр@й н@ абсолютно непоносим, като принудят з€л€н с₭и да спазва Минските споразумения, които се считат за „неприемливи” и „пагубни” за него.

Между другото, тази версия можеше да се чуе особено често по телевизионния канал “НАШ”, последният опозиционен телевизионен канал в ¿-кр@й н@, ориентиран между другото и към условно проруската аудитория. Миналия петък Съветът за национална сигурност и отбрана наложи санкции срещу канала (За з€л€н с₭и, който изгражда лична диктатура, това е обичайният метод за борба с медиите), което означава неговото затваряне. В същото време „НАШ“ принадлежи на Евгений Мураев, същия политик, когото американското разузнаване нарече „бъдещият лидер на проруското правителство на ¿-кр@й н@“ (тоест правителството, чиято власт руските танкове ще започнат да установяват в сряда) .

Нека всеки сам да си преценява дали това обстоятелство е важно от гледна точка на теорията на конспирацията срещу ¿-кр@й н@.. Във всеки случай, ако тази версия изглежда пресилена, има друга – тази, към която се придържа руският президент Владимир Путин.

Същността е, че за САЩ ¿-кр@й н@ е просто инструмент за контролиране на Русия, а Америка не се е интересувала никога от интересите на ¿-кр@ ин ците.

¿-кр@ ин ските патриоти категорично не харесват тази версия (по-точно не им харесва самата идея, че ¿-кр@й н@ е сведена до ролята на ръждясало шило в тила на Русия), но остава фактът, че ¿-кр@ ин ската икономика сега наистина е заложник на американската външна политика и ясно се намира тампротив волята си.

Това обяснение коренно противоречи на първото, тъй като изключва възможността за „сговор“ между Москва и Вашингтон. Най-вероятно истинската цел на Байдън е да изтощи нервите на Кремъл и да го провокира към грешки, а ако не се получи, отново да демонизира Русия като част от цялостната стратегия за ограничаване и след известно време да обяви, че войната е била предотвратени благодарение на усилията на Белия дом.

Поне няма ни най-малко съмнение, че американците, които са измислили тази война, ще имат достатъчно цинизъм и арогантност за подобно приписване на заслугите. Председателят на Камарата на представителите и съпартиец на Байдън Нанси Пелоси вече заяви: ако Русия все пак не атакува ¿-кр@й н@, това ще бъде заслугата на американските санкции. Най-вероятно тази позиция скоро ще бъде заета от американските медии и американските партньори в чужбина.

Иронията е, че успоредно с това Вашингтон наистина създаде условия, когато за ¿-кр@й н@ е изгодно да се стреми надежден мир с Русия. Част от ¿-кр@ ин ския елит, чрез своя посланик в Лондон и бивш външен министър Пристайко, вече сигнализира за готовност за компромис по ключови различия, като присъединяването към НАТО.

А предния ден самият з€л€н с₭и, според германския канцлер Олаф Шолц, е обещал на госта от Германия да подготви предложение за предоставяне на ДНР и ЛНР на специален автономен статут. Това е една от ключовите точки на Минските споразумения, чието изпълнение беше спряно по вина на Киев. Ако тази ситуация се обърне, всички ще разберат, че войната е отменена.

Скоро ще стане ясно дали информационната специална операция на американците наистина е подтикнала з€л€н с₭и да излезе от безизходицата. Но колко често ръководството на независима ¿-кр@й н@ през цялата си история е вземало решения, които са били от полза за ¿-кр@й н@, за да може да се разчита на него сега?

Добре е, ако решенията не се вземат в ущърб на ¿-кр@й н@. Като например решението за празник с жълто-сини панделки.

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Защо САЩ предадоха ¿-кр@й н@ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!