Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВИ ФАКТИ: Милиардер от Хонконг дал €5 милиона комисионна на ятак на Бойко! Каква е връзката с „Барселонагейт“? (СКАНДАЛ)

Има ли Бойко Борисов 10-годишна дъщеря от манекенката Борислава Йовчева и той ли им е купил къща и бутик за общо 5 милиона евро, които са ? След безброй медийни публикации за първи път имаме и официален доклад на испанските власти. Според източник на вестник “Галерия” милиардерът от Хонконг Стивън Ло е платил 5 милиона евро комисионни на наш бизнесмен. Сумата съвпада удивително точно с тази по “Барселонагейт”.

После нашият бизнесмен съди милиардера за неустойка и печели голяма сума пари, но не е ясно дали Ло е плащал и как може да бъде принуден да го направи. По скандала, който се възроди преди два дни покрай документите от Испания, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика брифинг, на който присъстваха само неговите пиари, на който в директно излъчване по фейсбук отрече всичко. Изтеклите данни от доклада само потвърждават написаното до тук по българските медии. Но дали Бойко Рашков и премиерът Петков не крият новите неща? Предстои да разберем.

Фактите, изнесени и от испанските служби, които явно в един момент започват да следят и „Мис Бикини“ Борислава Йовчева, доказват категорично пране на пари от българи, стоящи изключително близо до политически и икономически до Борисов.

Има и слухове за силна връзка между известната “Мис Бикини” от конкурс в Петрич и лидера на хунтата. Те се разнасят първо по футболна линия. Братът Станко Йовчев е върнат през 2011 година от селски отбор в трето ниво на Гърция направо в ЦСКА с тлъста заплата. Случва се по времето на бизнесмените Димитър Борисов и Иво Иванов, които вземат лъвски пай от боклука на София срещу издръжката на “армейците”.

Отначало съмненията са насочени, че Гърнето и Праховеца правят жеста заради връзка на единия от двамата с красивата сестра на Станко – Борислава. Многобройните фенове на ЦСКА редовно забелязват Гърнето по софийските кръчми, но не и с Йовчева. А той не е човек, който се крие.

Напротив, дори се прочу с атаката в тоалетната срещу една от щерките на Фатик. Веднъж обаче Борислава е забелязана на кафе в столичен МОЛ с приятелки. Телефонът звъни и от паркинга я взема джипове на НСО, забелязват привърженици на червените.

Тръгват слухове, които затихват през годините. Едва през 2016 година в прочутия запис „Двете каки“ на съдиите Румяна Ченалова и Владимира Янева се чува как двете споменават, че Борисов купил къща в Барселона на някакво момиче. Големият скандал избухна две години по-късно, когато в групата “Да спрем разграбването на България” излиза клип, в който са показани къщата и бутика, притежавани от Борислава Йовчева.

БОЕЦ подава сигнал до испанските власти, като в ровенето на историята особено активно се включва и евродепутатът Елена Йончева.

Нашата прокуратура пък упорито отказва да образува дело поради „липсата на доказателства“.

Фирмата има ЕМА BGS SL попада в полезрението на испанските разследващи, защото според тях Йовчева упражнявала функции на управление и контрол в магазина, който се водел на компанията.

Предполага се, че фирмата е кръстена на детето на Йовчева – Ема, за което в испанските регистри липсват данни за бащата. Капиталът на фирмата от 1,75 милиона евро идва от офшорната фирма “Палмс ентърпрайсиз оувърсийз”, свързана с приближени на Борисов, както и от бащата на Борислава. Последният е вложил 1 милион евро, което е доста съмнително за беден електротехник, преместил се от родното село Кулата в Сандански, за да търси препитание. Не е ясно откъде е взел парите, като все пак говорим за над 600 хиляди евро.

“Палмс ентърпрайсиз оувърсийз” е регистрирана в Кипър с номинален собственик в България, представляван от бизнесмена Йордан Христов. Неговата съпруга Силвия Николова пък е била управител на Ема BGS SL. Христова има общ бизнес с Иван Саздов, който е сред най-доверените хора на Борисов като управител на кортовете в Банкя и човекът, издигнал Бойко за кмет на София през 2005 година.

Три статии по темата излизат в сериозното испанско издание “El Рeriodico” с начална дата 21 февруари 2020 година. Само 5 дни  преди това Йовчева сключва брак с 38 години по-възрастния от нея Христов, който според запознати, е най-обикновен бушон в различни схеми от Барселона до Приморско. По-късно Христо отчита пред медиите брака с “Мис Бикини“ като грешка и се жалва, че бутикът генерирал големи загуби, но не знае от чия собственост е.

Веднага след публикациите в Испания магазинът на Йовчева затваря. Компанията й става собственост на българската фирма „ВИБИДЖИ Енерджи“ на Росица Велкова – бивш експерт на ГЕРБ, намесена в скандала „Хохегер“.  Но това е само първият етап от сделката, състояла се на 12 март 2020 г.

Още на следващия ден Велкова продава „ВИБИДЖИ Енерджи“ на съпругата на Светослав Спасов. Това се случва в петък, 13 март 2020 г. И оттогава няма промяна в собствеността. Спасов е известен като близък съветник на Буци и негов личен астролог. Неслучайно през 2012 г. врачката Спасов заминава като постоянен представител на ООН и ОССЕ във Виена. От 2019 г. мандатът му е прекратен от МВнР и сега той работи като преподавател в УНСС.

Испанските власти са изумени как българите купуват един след друг дружество, декларирало загуби за над 1,2 млн. евро. Велкова и Спасова също не могат да обяснят.

Самата къща в Барселона е купена от Александър Чаушев чрез фирмата Numin Invest. Същият е бивш шеф на правен отдел в Лукойл България и минава за приближен на Валентин Златев. Мнозина го сочат „за мозъка“ на аферата в Барселона.

Интересно е, че  Numin Invest на три пъти плаща къщата в Барселона – депозит от 300 хил. евро и два чека за по 2,5 млн. евро и 100 хил. евро, както и над 232 хил. евро такси. Чаушев твърди пред родни медии, че всички проверки на средствата са приключили и са били законни.  Къщата вече е продадена, а фирмата е в ликвидация.

Парите от къщата са дадени от Стивън Ло на Иван Саздов, твърди Александър Томов, бивш президент на ЦСКА и съветник на азиатския милиардер за неосъществения проект за строителство на българския Лас Вегас за 1,6 милиарда евро.

Борисов се е срещал със Стивън Ло по тази линия в Банкя и му е препоръчал да работи само с екипа на Иван Саздов, който е собственик на тенис кортовете в Банкя. 

В резултат на тайната среща на тенис кортовете в Банкя и след прекия и косвен натиск на Борисов, управляващите „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед“ ЕАД биват принудени да подпишат договор с компанията на Саздов в размер на 34,25 млн. евро без ДДС.

Според източник на в. „Галерия“ Ло е платил 5 милиона евро комисионна към фирмата на Саздов преди да се ядоса и да напусне България. Сумата съвпада удивително точно с тази по „Барселонагейт“. После нашият бизнесмен го съди за неустойка и печели голяма сума, но не е ясно дали Ло е плащал и как може да бъде принуден да го направи.

Източник/ци: НОВИ ФАКТИ: Милиардер от Хонконг дал €5 милиона комисионна на ятак на Бойко! Каква е връзката с „Барселонагейт“? (СКАНДАЛ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!