Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полицай спаси живота на дете в Пловдив: Аз не съм герой

Кадър Пловдив 24 

Пловдивският полицай ст. инспектор Илиян Гвоздев е спасил живота на първокласник вчера, предаде кореспондентът на bTV в региона.

Момичето е припаднало в класната стая на училище „Васил Петлешков“ в Пловдив. Илиян Гвоздев е бил в училището, защото там учат децата му. Виждайки, че медицинската сестра носи детето на ръце, той се притича на помощ.

Решава да не чакат извиканата линейка, а откарва със служебния полицейски автомобил детето и сестрата в университетската болница „Свети Георги“.

Навременната реакция на полицая е спасила живота на детето, казват от лечебното заведение. То е прието в обницата в коматозно състояние.

Бях на една среща в ОУ "Васил Петлешков" в Пловдив, при директора, разказа инспектор Илиян Гвоздев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Излизайки от двора на училището, видях една от учителките на първи клас да тича срещу мен, доста притеснена, като ми поиска помощ. Каза ми, че едно от децата е в безпомощно състояние. Веднага отидох в класната стая и видях детето, което наистина не изглеждаше добре.

Прецених, че трябва да действам веднага, че няма време да викам Бърза помощ. Взех го на ръце и се качихме на патрулката, заедно с медицинската сестра на училището, която също ми помогна много. Докарахме детето в Спешното, където ни посрещнаха истинските професионалисти и върнаха живота на детето. По пътя се обадих на тел. 112, за да се подготвят. През цялото време бях с включен звуков сигнал. Момчетата ми учат в това училище, родител съм, разказа инспектор Гвоздев. 

"Аз не съм герой! Това е една нормална човешка реакция и е добре всеки да е подготвен да може да действа правилно и адекватно в такива ситуации, за да имаме повече добри новини, каза още инспекторът.

Той отбеляза, че това не е първият случай, когато помага в такава ситуация, и че това е част от професията му, защото те винаги пристигат първи на място. Инспекторът все още не се познава с родителите на детето.

Исус от Айтос намери и върна портмоне с пари

Бойко от Банкя "намери" 240 милиона в КТБ и НЕ иска да ги върне. Гешев НЕ иска да го подсеща… (2 ВИДЕА)

Връзката между здравето и морала

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Източник/ци: Petel.bg - новини - Полицай спаси живота на дете в Пловдив: Аз не съм герой

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!