Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави се отрече и от Николай Василев след като той издаде най-голямото харчене в историята някога

Николай Василев: Никой не е казал защо се изхарчиха 9 млрд. лв. за девет дена през декември – най-голямото харчене в историята някога

Има такъв народ на Слави Трифонов се отрече от свой втори ключов кадър. Вместо лидерът на формацията, шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански прекрати флирта между нея и Николай Василев. Някогашният министър на администрацията бе гласен за премиер след като Дългия спечели изборите през юли, но критикува безпощадно внесената макрорамка от четвортната коалиция. Василев нарече законопроекта за бюджета "най-разхитителния" в историята на страната и предвеща хаос с публичните средства. Каримански обаче не му остана длъжен и тази сутрин в ефира отсече: 

"Не бих искал повече името на Николай Василев да се свързва с ИТН, той остана в миналото, беше номинация за премиер, но сега фактите са други. Аналогия с бюджета на Гърция няма, нямаме такъв дълг".  

Актуализацията през лятото може да не е голямо харчене, трябва да видим капиталовите разходи как се харчат, допълни Каримански и каза, че в момента между двете четения на бюджета се прави анализ разходи-ползи, за да се прецени ефективността на заложените харчове.

Така на практика ИТН се отрича от свой втори кадър от въпросния проектокабинет на Трифонов. Първо това се случи с гласения за вице на Николай Василев барбадоски представител у нас Петър Илиев.

След като гръмна скандалът с изплагиатстваната му дисертация и грубото отношение, проявено в публичната комуникация от негова страна, той не само видя поста на вътрешен министър през крив макарон, но и партията скъса връзки с него - тогава чрез зам.-шефката на НС Виктория Василева. 

Източник/ци: След Петър Илиев Слави се отрече и от Николай Василев - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!