Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Радулов за отговора на Борисов за "Барселонагейт": И Путин няма къща

Кадър БНТ

Проф. Николай Радулов е поредната публична личност, която взе отношение за скандала "Барселонагейт".

Данните, с които разполагат испанските власти, показват, че действително в Барселона има къща, там е живяла дамата, за която се говори, с детето, тя е имала и бутик, и сметка с близо 2 млн. евро. Според испанските власти вероятно става дума за пране на пари - около 5 млн. евро. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" и експерт по национална сигурност Николай Радулов по повод оповестените днес заключения на испанските власти по аферата "Барселонагейт", изпратени на ДАНС.

Той отбеляза, че публичните имена на хората, споменати в разследването, по един или друг начин са близки до бившия министър-председател Бойко Борисов.

Да, той няма къща в Барселона, има в Банкя. Негови приятели са направили трансферите. И Путин няма къща и никаква собственост – човекът, за когото се твърди, че е един от най-богатите хора в света. Трябва да се проверят близките до Борисов лица, те трябва да бъдат разследвани. Това засега не са следи, които водят до Борисов, но при внимателно разследване, когато могат бъдат обвинени за пране на пари, биха се "пропукали". Когато те се "пропукат", може да се види има ли г-н Борисов нещо общо или не. Това всъщност предстои, подчерта Радулов.

Колкото и да ни е неприятно, през последните 10 г. службите не бяха инструмент в полза на българското общество, а инструмент в полза на Борисов. Те правеха това, което им възлагаше Борисов. За съжаление, те не са проявили инициатива по този казус, посочи депутатът от ИТН.

Реално промяната в службите не е започнала. Има направени промени в МВР, реално ДАНС не е пипната въобще, там са същите хора, които са работили за Борисов. Там ще са едни от най-трудните промени. Премиерът тепърва ще търси експерти по сигурността, които да го съветват какви промени да извърши там, заяви Николай Радулов.

Прокуратурата също отказва да работи по тези случаи. Тя е на Борисов, Гешев е на Борисов. Сега ще видим дали прокуратурата ще откликне или ще продължи да се опъва и да се опитва да спъва дейността на МВР. Прокуратурата трябва да се реформира и Гешев трябва да си отиде възможно най-скоро. Работи се по промяна на законите, които да доведат до една балансирана прокуратура, каза още Радулов, пише Novini.bg.

Борисов изнервен: Нито съм имал къща или други имоти в Барселона, нито имам, нито ще имам

Бойко скри „Мис Бикини” и дъщеря си Ема в Рим (манекенката кара порше за €70 000, малката учи в Miranda СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ)

Ето ги всички документи от Испания по „Барселонагейт” – лъсват Вальо Златев и Цветелина Бориславова

Източник/ци: Petel.bg - новини - Проф. Радулов за отговора на Борисов за "Барселонагейт": И Путин няма къща

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!