Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев излезе с ново предупреждение към Кирил Петков

Радев излезе с ново предупреждение към Кирил Петков

Кабинетът да внимава с кого си има работа, отсече президентът

След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Правителството трябва да бъде много внимателно и да знае с какво и с кого си има работа. Така президентът Румен Радев отправи ново предупреждение към Кирил Петков във връзка със списъка с имена, който премиерът предаде на прокуратурата миналата седмица. Думите на държавния глава идват след първата му критика, изразена спрямо изпълнителната власт заради българо-македонските отношения. Радев размаха пръст заради бързата визита на Петков в Скопие и я нарече "прибързана". 

„Всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията среща и одобрението на хората и трябва да бъде подкрепяно. Убеден съм, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи”, добави държавният глава. 

Той подчерта, че между правителството и президентството има конструктивна комуникация. И уточни, че кабинетът има нужда от подкрепа в „тежката криза”.

„Методите, използвани от предишните управляващи, безпардонни методи, с погазване на закона - доведоха до сгромолясване на техния режим. Това трябва да бъде урок към всички. Урок към правителството трябва да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възстановени с недемократични средства и с нарушаване на закона”, обясни Радев.

Относно сигурността на България около кризата Русия-¿-кр@й н@ президентът посочи, че най-големият риск за страната ни е неглижирането на проблемите на въоръжените ни сили. „Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо ниво към тяхната боеспособност”, категоричен е Радев.

„България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния фланг на Алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България, заедно с нашите съюзници от алианса”, отговори държавният глава на въпрос дали трябва да приемем американски сили.

Радев обясни, че България, като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група, е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълването на дефицита от способности в сухопътните войски.  

Държавният глава посочи надеждите, че пълномащабна война ще бъде избегната. Подчерта преговорите на най-високо политическо ниво, като беше категоричен, че няма военно решение на кризата. Той отново заяви, че България е суверенна държава и лоялен съюзник и член на НАТО. Това са и основните принципи, които определят позицията на страната ни, уточни Радев. 

Бойко скри „Мис Бикини” и дъщеря си Ема в Рим (манекенката кара порше за €70 000, малката учи в Miranda СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ)

Ето ги всички документи от Испания по „Барселонагейт” – лъсват Вальо Златев и Цветелина Бориславова

Източник/ци: Радев излезе с ново предупреждение към Кирил Петков - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!