Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Два испански изтребителя кръжат над Варна. Още испански изтребители се очаква да кацнат в авиобаза Граф Игнатиево до края на седмицата

Снимка Кадър Armada Española

Два испански изтребителя кръжат днес в небето над Варна и хората се питат какво се случва. Място за безпокойство обаче няма, тъй като полетите са част от съвместната охрана на въздушното ни пространство на български и испански бомбардировачи.

Първите две двойки испански изтребители, които участват в тази охрана, пристигнаха вчера у нас.

На базата в "Граф Игнатиево" вече има около 150 военнослужещи от Испания.

Това не е първият случай на съвместен еър полисинг за България. Вече сме ползвали подобна помощ от САЩ, а сега за първи път охраняваме въздушното ни пространство заедно с военни части от Испания, каза за Нова Тв началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Български и испански изтребители ще изпълняват съвместно задачи по охрана на въздушното пространство.
Министерският съвет със свое решение от 24 януари 2022 г. разреши съвместното изпълнение на задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и Испания.
При изпълнение на съвместните задачи по охрана на въздушното пространство (Air Policing) българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Мисията е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS/).
За съвместното изпълнение на задачите Военновъздушните сили на Кралство Испания ще предислоцират в нашата страна 130 военнослужещи и 4 самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II. Те ще изпълняват задачи по усилена охрана на въздушното пространство съвместно с българските ВВС до 31 март 2022 г.
Първите испански изтребители се очаква да кацнат в авиобаза Граф Игнатиево до края на седмицата.

Решения за гарантиране на сигурността на съюзниците в Източна Европа бяха взети от държавните и правителствени ръководители на страните-членки на срещата на най-високо равнище на НАТО в Уелс през 2014 г. и във Варшава през 2016 г.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Два испански изтребителя кръжат над Варна

Armed Forces | Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!