Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВнР към българите: Напуснете веднага ¿-кр@й н@

No photo description available.

Снимка Фейсбук, Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Bulgaria 

Външното ни министерство отправи ясно послание към всички българи.

От Министерството на външните работи на България призовават да не се пътува до ¿-кр@й н@, а също и българските граждани, които се намират на територията на ¿-кр@й н@, да предприемат мерки за напускане на страната.

"Предвид усложняващата се обстановка в и около ¿-кр@й н@, призоваваме нашите сънародници да се въздържат от всякакви пътувания до страната. Приканваме българските граждани, които се намират на територията на ¿-кр@й н@, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства", информираха от МВнР, цитирано от vesti.bg.

От МВнР препоръчват на всички наши сънародници, пребиваващи временно или постоянно в ¿-кр@й н@, да се регистрират за услугата „Пътувам за…“ на интернет страницата - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/ukraine#travel-registration-form.

При нужда от съдействие българските граждани в ¿-кр@й н@ могат да се обръщат към:

1. Българското посолство в Киев на следните телефонни номера: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурни телефонни номера в извънработно време: +380 44 246 7237, +380 44 246 7672,

2. Генералното консулство в О де с@ на следните телефонни номера: +380 48 7466 554; +380 48 746 65 58 ; +380 48 746 63 75, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +380 68 293 0048.

3. Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на мисиите ни в ¿-кр@й н@: Embassy.Kiev@mfa.bg; Consulate.Odessa@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg. 

И други страни призоваха гражданите си да напуснат ¿-кр@й н@:

Шведското правителство призова гражданите си да напуснат ¿-кр@й н@ възможно най-скоро заради "променящата се обстановка в областта на сигурността", предаде Ройтерс. По данни на шведското посолство в Киев в ¿-кр@й н@ се намират около 200 - 300 шведи, предаде БТА.

Да напуснат ¿-кр@й н@ прикани сънародниците си и италианското външно министерство, предаде ДПА. Ведомството уточнява, че италианското посолство в Киев ще продължи да работи, но персоналът, който не изпълнява първостепенни задачи, ще се прибере в Италия.

И нидерландският външен министър Вопке Хукстра призова съгражданите си да напуснат ¿-кр@й н@ и предупреди да не се пътува дотам.
Литва също каза на гражданите си да обмислят напускане на ¿-кр@й н@. Същия апел отправи Йордания, а Саудитска Арабия помоли гражданите си, намиращи се в ¿-кр@й н@, бързо да се свържат със посолството си в Киев, за да бъде уредено изтеглянето им. Рияд и редица арабски държави, включително Кувейт и Обединените арабски емирства, призоваха гражданите си да не пътуват до ¿-кр@й н@.

Германия също посъветва гражданите си да напуснат ¿-кр@й н@. "Ако се намирате в ¿-кр@й н@, уверете се дали Вашето присъствие там е строго необходимо. Ако не, заминете възможно най-скоро", обяви външното министерство в Берлин.

Вчера САЩ предупредиха, че според тях Русия скоро може да предприеме военно нахлуване в съседката си - твърдение, което Москва отрича.
Наред с Щатите да напуснат ¿-кр@й н@ призоваха гражданите си и Великобритания, Дания, Латвия и Естония.

Държавният департамент на САЩ нареди на служителите на американското посолството в ¿-кр@й н@, които не изпълняват функции от първостепенна важност, да напуснат страната, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на мисията на Вашингтон. 

Заради ескалиране на напрежението американските военни ще прехвърлят от ¿-кр@й н@ на друго място в Европа като предпазна мярка 160 членове на Националната гвардия на щата Флорида, намиращи се там, предаде ДПА.

Австралия и Нова Зеландия станаха поредните американски съюзници, призовали своите граждани да напуснат ¿-кр@й н@. Те предупредиха хората да отпътуват, докато още има редовни пътнически полети. "Ситуацията (в ¿-кр@й н@) ще стане много нестабилна, ако (избухне) конфликт. Надяваме се и се молим" да няма война, каза пред репортери австралийският премиер Скот Морисън. Нова Зеландия няма свое посолство в ¿-кр@й н@, припомни външната министърка Наная Махута и предупреди, че възможността на страната да оказва консулска помощ на своите граждани там е "много ограничена".

Южна Корея съобщи, че заради напрежението около ¿-кр@й н@ от 13 февруари се въвежда четвърта степен на предупреждение за опасност при пътуванията дотам, а южнокорейските граждани следва в спешен порядък да се завърнат в родината си или да заминат за друго безопасно място в трета страна. Препоръчва се на тези, които възнамеряват да пътуват до ¿-кр@й н@, да преразгледат плановете си. Въведената степен на предупреждение за пътуванията означава, че те на практика са забранени. Дипломатите от южнокорейското външнополитическо ведомство напомнят на гражданите си, че за нарушение на това предписание в южнокорейското законодателство е предвидено наказание.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Petel.bg - новини - МВнР към българите: Напуснете веднага ¿-кр@й н@

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!