Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Борисов, Горанов и Пеевски също са в списъка, който предоставих в прокуратурата

Снимка: Булфото

Премиерът Кирил Петков обяви в ефира на Нова телевизия, че в списъка с лица, предадени на прокуратурата от него, има и политици. Сред тях са бившият финансов министър Владислав Горанов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заради случая, станал известен като "Мата Хари". Това обяви Кирил Петков в ефира на Нова телевизия тази сутрин. По думите му името на Горанов е в списъка заради думите на Васил Божков, че му е носел пари.

В списъка са Делян Пеевски, Владислав Горанов и дори Бойко Борисов, но последният фигурира като "специфично" лице свързано с разследването на "Мата Хари". Дадохме тези 19 души, за които събрахме публична информация, на 20-ия, за който също има публична информация, заяви Кирил Петков.

"Кой не е видял пачките и кюлчетата? Защо не е разпитана "Мата Хари"? Сериозни имена като Маджо - всички говорят, но никой не смее да повдигне въпроса. Делян Пеевски в момента седи на първия ред на парламента. Това са неща, които всички знаем и ние решихме да ги кажем", допълни Кирил Петков.

Според премиера корупцията е структурирана от няколко центъра около които има много хора, които ги обслужват. "Водещите хора не са чак толкова много – 40-50", добави Кирил Петков.

Той разкри подробности от срещата си с главния прокурор Иван Гешев на 4-и февруари, след което той и неговият началник на кабинета Лена Бориславова бяха извикани на разпит в прокуратурата.

"Главният прокурор дойде при мен да говорим, моята врата е отворена за всички. Заявих му, че специализираното правосъдие трябва да бъде закрито. Попитах го на тази среща защо нямаме резултати в борбата с корупцията. Той ме попита: Резултати по какво. Аз отговорих: Резултати за това, за което всяко българско семейство говори. Той попита: Като кой например. Аз споделих тези имена и той тръгна да ме призовава", каза още Кирил Петков.

От Сливен Бойко Борисов, който е на партийно събрание, изрази съжаление, че журналистите искат да го питат само за неща, публикувани в Гугъл и че са пратени да го питат за списъка.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков: Борисов, Горанов и Пеевски също са в списъка, който предоставих в прокуратурата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!