Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков отиде при Пеевски и си размениха реплики

Кадър: БНТ2

Кирил Петков и Пеевски очи в очи си размениха реплики в парламента.

Премиерът Кирил Петков говори пред журналисти след изслушването си в Народното събрание. "Това, което аз казах на Пеевски беше по темата за “златните паспорти”. Ние като коалиция внесохме този законопроект и сме изцяло за пълното разобличаване на схемите със златните паспорти. Обещал съм го и на Европейската комисия. Тези схема някакви лица да получават паспорти през корупция е абсолютно недопустимо и в България не трябва да продължава", каза той.

Повод за въпросите на медиите е размяната на реплики между него и депутата от ДПС Делян Пеевски, които останаха обаче неясни за обществеността, пише "Фрогнюз".

По време на изслушването на Петков в НС от парламентарната трибуна прехвърчаха искри. Причината - премиерът коментира списъка със санкционирани лица по закона "Магнитски", в който попада и името на Делян Пеевски. И пред медиите Петков заяви - изготвянето на този списък е резултат от сериозна работа и едва ли може да става дума за грешка.

Петков коментира и списъка с 20-те лица, отговорни за корупцията в България, който стана повод премиерът да бъде повикан във Върховната касационна прокуратура. Днес той загатна, че в него попада и главният прокурор Иван Гешев. Сред лицата е и лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

"Този път изпълнителната власт ще бъде много следяща и гласна, ако види, че още има хора, които се чувстват над закона. Бившият премиер ясно каза, че знае кой е направи снимките. Ако той предполага коя е Мата Хари, най-малкото трябва да даде цялата информация и този човек да бъде разпитан. Защото за всички нас е важно да знаем тези пачки и кюлчета там ли са били или не. Ако са били там - откъде са взети", коментира Петков.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков отиде при Пеевски и си размениха реплики

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!