Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: Уважавам ген. Янев, но каквото кажат американците, това ще стане

"Аз уважавам генерал Янев и ми е ясно, че той е в рамките на много тесни граници, в които трябва да оперира, за да каже едно, друго или трето, още по-малко да извърши нещо. Същото се отнася и за българската държава като цяло. Така нареченият български суверенитет никога не е съществувал в последните 120 години, а сега пък още по-малко. Ние просто бяхме прехвърлени от съветската зона на военно, политическо и икономическо господство в американската зона. Каквото кажат американците, това ще стане". Това каза в интервю за предаването "12+3" на БНР проф. Иво Христов.

Книгата “Български правни метаморфози” беше продукт на едно мое нарастващо в годините отначало учудване, след това любопитство, след това интерес, след това вече научна страст, а след това отегчение от проблема, разказа пред Националното радио проф. Иво Христов.

"Аз завърших право, но винаги съм имал по-широк социологически интерес защо в България правото не значи нищо. На този въпрос има много и различни отговори, даже в първата глава съм се концентрирал точно върху интерпретацията на така наречения проблем. Всъщност широко разпространено е убеждението, за съжаление и в така наречените академични среди, че това е проблем на националната ни психология, на гена на българина. Това няма нищо общо със съдържателния отговор на проблема. Отговорът е следният – българското общество не е правопригодно. Това не е лошо или добро, това е факт. Правото като основен социален регулатор е характерен по-скоро за така наречената Романо-тевтонска Европа, тоест образно казано – Европа от Цариград нататък".

Проф. Христов коментира и изказването на министъра на отбраната относно напрежението по границата с ¿-кр@й н@: 

"Аз уважавам генерал Янев и ми е ясно, че той е в рамките на много тесни граници, в които трябва да оперира, за да каже едно, друго или трето, още по-малко да извърши нещо. Същото се отнася и за българската държава като цяло. Така нареченият български суверенитет никога не е съществувал в последните 120 години, а сега пък още по-малко. Ние просто бяхме прехвърлени от съветската зона на военно, политическо и икономическо господство в американската зона. Каквото кажат американците, това ще стане". 

Цялото интервю с проф. Иво Христов можете да чуете от звуковия файл.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Проф. Иво Христов: Уважавам ген. Янев, но каквото кажат американците, това ще стане | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!