Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев непоклатим: Мафията ме атакува, значи си върша работата правилно

Премиерът: Острите критики към правителството напоследък говорят, че посоката ни е вярна

Главният прокурор Иван Гешев, за когото в началото на седмицата Конституционният съд взе решение, че може да бъде искана оставката му от правосъдния министър, обяви, че мафията и олигархията са тези, които го атакуват. В интервю за "24 часа" обвинител номер 1 обясни, че ще сезира ЕК по темата за разследването му и заяви, че трябва да се приключи с митологемата, че няма никой законово над него. "Отдавна е ясно, че всеки прокурор може да разследва главния", твърди той.

"След като мафията и олигархията така яростно атакуват прокуратурата, означава, че сме на прав път. Означава, че аз и колегите си вършим добре работата. Нямам никакви притеснения от това какво г-жа Йорданова ще внесе във ВСС. Трябва да се уточни, че отстраняването е от компетентността на Пленума. За една година това е трети опит на трети министър на правосъдието за отстраняването на главния прокурор. Надявам се този път в това искане да има не само политически мотиви, но да има и юридически аргументи", казва още Гешев. 

И признава, че намира за обидно в 21-и век да се работи с изрезки от вестници с цел отстраняване на главния прокурор, при това в страна от ЕС. 

Гешев намекна, че правосъдният министър Надежда Йорданова работи с доноси, а не с факти, и тъкмо такива смятала да внесе във ВСС: 

"Аз няма да коментирам доколко е в правомощията и дали е работа на Министерството на правосъдието да събира и обработва доноси срещу магистрати и в частност срещу главния прокурор.

Нямам абсолютно никакви притеснения. Може би съм най-проверяваният човек, който работи за държавата, през последните 2 години", уточнява обвинител номер 1. 

"Както казах, това е трети опит за отстраняването на главния прокурор, десетки са проверките, обясненията, в КПКОНПИ, в прокуратурата, в Инспектората на ВСС, сигнали във ВСС, производство във ВАС, две дела, едното наказателно дело от частен характер срещу мен е от лице с влязла в сила присъда 17 години лишаване от свобода.

Така че ето това е недосегаемият главен прокурор според “феновете” на прокуратурата", коментира още Иван Гешев. 

Източник/ци: Гешев непоклатим: Мафията ме атакува, значи си върша работата правилно - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!