Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков попита студенти: Бихте ли бутнали човек от моста, за да загубите един човек, а не двама

579 млади лекари се дипломират днес. На тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Кирил Петков, министрите на здравеопазването и обрaзованието и кметът на София.

Вместо реч, премиерът Кирил Петков сподели нещо, което нарече съветите на свой професор:

"Тази сутрин реших да не ви чета речта си, а да ви кажа една лекция от мой професор. Ще имате избори. Първият тип - каквото и да направите, все ще е добре. Вторият тип - да избирате между добро и лошо - и това е лесно - избирате доброто. Третият тип - да избирате между две злини. Ако управлявате влак и има човек на релсите, ако минете през него - газите, ако завиете, загиват двама - колко бихте избрали - един спасен или двама? Вдигнете ръце! А бихте ли бутнали човек от моста, за да загубите един човек, а не двама?! Трябва да се поставите на мястото на всеки - ватмана, човека на релсите, на моста. Така и вие - какво става, ако съм пациентът, който очаква помощ, ако съм човекът в интензивното? Аз също бях изправен пред тежък избор. Боян Петров беше изчезнал. Казаха ми, че петте човека, които го търсят, могат да умрат. И аз трябваше да реша: да го търсим или да се върнат. Тогава си спомних тези три варианта...За мой късмет времето се оправи. И летяхме, като видяхме, че го няма. Но в живота няма втори шанс. С тази огромна отговорност, но и убеден, че сте точно тези хора, които могат да се справят!"

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Кирил Петков попита студенти: Бихте ли бутнали човек от моста, за да загубите един човек, а не двама - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!