Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ: НАТО винаги е бил отбранителен съюз, Русия е тази, която трупа войски

/Поглед.инфо/ Съединените щати са въодушевени от усилията на Франция да се ангажира дипломатично около ¿-кр@й н@, както и от преговорите между френския лидер Еманюел Макрон и руския президент Владимир Путин. Това заяви във вторник на редовен брифинг за журналисти прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

„Ние сме въодушевени ...... от всякакви усилия за дипломатическо сътрудничество“, каза тя, коментирайки посещението на френския президент в Москва.

В същото време Псаки подчерта, че Вашингтон в момента не е в състояние да прецени дали преговорите между Макрон и Путин са доближили деескалацията около ¿-кр@й н@.

„Все още не можем да правим никакви прогнози за това какво ще направи [руският президент Владимир] Путин. Не можем да контролираме какво ще направи Русия след това“, каза тя в отговор на свързан въпрос.

Псаки каза още, че президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява скоро да проведе разговори с Макрон.

"Ще продължим да поддържаме много тесни контакти с нашите френски колеги на много нива. Президентът [Байдън] е говорил с президента Макрон два пъти през последната седмица. Очаквам той да се свърже с него скоро", каза говорителят на Белия дом .

САЩ са съгласни с изявлението на Макрон, че отказването на НАТО от политиката на "отворени врати" би било проблем, каза Псаки.

"Президентът [френският Еманюел] Макрон каза тази сутрин, че не използва този език (за осигуряване на неутрален статут за ¿-кр@й н@). И че прекратяването на политиката на отворени врати на НАТО би било проблем. Ние сме съгласни с това", каза служителката на американски лидер.

Според нея Съединените щати са „ангажирани с правото на суверенните държави да разработват свои собствени решения“ за осигуряване на тяхната сигурност.

„Чувате отново и отново от съюзниците, че сме единни [в нашите възгледи за взаимодействието с Русия]. Ще има тежки последици [в случай на руска агресия срещу ¿-кр@й н@]", заплаши още Псаки.

"Това не означава, че последствията ще бъдат идентични във всеки [специфичен] случай.Това означава следното: ние сме съгласни, че нахлуването в ¿-кр@й н@, която е суверенна държава, нарушава глобалните норми......“, каза говорителят на Белия дом.

Псаки също така твърди, че Организацията на Северноатлантическия договор „винаги е била отбранителен съюз“.

„Русия е тази, която изтегля десетки хиляди войници към границата [с ¿-кр@й н@], а не НАТО“, каза говорителката.

Русия, добави тя, "има способността да деескалира" напрежението около ¿-кр@й н@ и Вашингтон се надява Москва да го направи.

Превод: СМ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: САЩ: НАТО винаги е бил отбранителен съюз, Русия е тази, която трупа войски - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!