Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова уволни назначенията на Петков в ДКК, които прокуратурата подхвана с разследване

Корнелия Нинова е сменила цялото ръководство на Държавната консолидационна компания. С решение на вицепремиера от поста председател е уволнена Ваня Караганева, както и останалите управители Чавдар Христозов, Венцислав Димитров, Росица Бачева-Цветанова и Борислава Пенева, съобщава „actualno.com“.

На мястото на Караганева е назначен Михаил Кумчев, който е бивш консул на България в Северна Македония, а доскоро е бил ръководител инспекторат към Министерството на икономиката. Преди това е бил юристконсулт в НЗОК.

Новите назначения на Нинова в ДКК са Смиляна Никова-Кръстева и Таня Митова, като втората е адвокат близка до соцлидерката и ще заема поста председател на Съвета на директорите. Нови членове на Съвета на директорите са Ивайло Лилов – председател на Областния съвет на БСП във Враца, Смиляна Нитова-Кръстева, Даниел Милев и Таня Митова.

Промените направени от Корнелия Нинова все още не са вписани в Търговския регистър, като решението министъра на икономиката е взела още преди четири дни.

Припомняме, че покрай името на Ваня Караганева се разрази скандал и тя беше обвинена във взимане на еднолични решения за милиони левове. Само месец след нейното назначение, срещу близката семейната приятелка на премиера Кирил Петков бяха разкрити фрапиращи нарушения.

В мотивите за нейното освобождаване от ДКК разкриха, че Караганева е била назначена в нарушение на Търговския закон, защото е имала трудови правоотношения с друг работодател, а е декларирала, че няма такива. Сключила е неправомерно договор с член на Съвета на директорите, тъй като не е имало негов представител. Събранието тогава констатира, че Караганева е взимала еднолични решения. Едно от тях е да освободи като процесуален адвокат Александър Краварски и да сключи договор за правна помощ на стойност близо 1,2 млн. лева с друго лице. Освободеният адвокат обаче бил назначен еднолично от нея за председател на комисии по избор и членове в бордовете на дъщерните на ДКК дружества – ВМЗ, „Монтажи“, „Кинтекс“, като е дала пълен достъп на Краварски до сървъра на ДКК и цялата налична информация.

По решение на Караганева е бил променен и вече одобрен от борда на ДКК проект за извънсъдебно споразумение с „Дунарит“ на стойност 50 милиона лева, като подписала различен текст. Бившата шефка е направила и еднолични назначения във ВМЗ. Отказала е да разглежда всякакви въпроси свързани с ремонт и реконструкция на язовири, прекратила е всякакви плащания към НАП, НОИ, ЧЕЗ и други контрагенти, като натрупаните дългове за месец са на стойност 90 хиляди лева. 

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева, която наследи Петков на поста във второто служебно правителство на Петков не успя да освободи от длъжност Караганева, но поиска оставките на тези, които разкриха нарушенията.

По случая проверка започна КПКОНПИ, българската и европейската прокуратура.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Нинова уволни назначенията на Петков в ДКК, които прокуратурата подхвана с разследване | Политика | Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!