Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Ето я медсестрата, пред която умря майката от Враца (+18 ВИДЕО и СНИМКИ)

Само в Lupa.bg: Ето я медсестрата, пред която умря майката от Враца (+18 ВИДЕО и СНИМКИ)

Драмата около починалата пред очите на 5-годишния си син Миглена Сиринярска в Спешното отделение на врачанската болница търпи ново развитие. Lupa.bg разкри коя е медсестрата, забавила приема на 43-годишната жена с постковид синдром с цели 40 минути и така неволно спомогнала за фаталния край на майката.

Става дума за рецепционистката Виктория Христова, която настоява да научи ЕГН-то на пациентката, докато тя се гърчи в предсмъртна агония пред очите на сина си. Очевидци твърдят, че протакането на приема заради бюрократични уточнения е с цели 40 минути.

Жестоката трагедия разтърси България на 30 януари, неделя. Врачани се вдигнаха на бунт заради забавеното лечение на Миглена.

Тя е имала тежка белодробна емболия, която може да е пост ковид синдром, въпреки че тестът й е отрицателен.

Източник на Lupa.bg от болницата във Враца разкри, че жената е била напълно ваксинирана, като втората игла й е поставена седмица преди трагедията – на 23 януари.

Драмата започнала, след като мъжът, с когото живеела, помолил за помощ на телефон 112, но линейка така и не дошла. Затова той я закарал сам до Спешното. Именно там жената изпаднала в безпомощно състояние.

На регистратура в болницата, въпреки критичното състояние на жената, дежурната сестра Виктория Христова настоявала да получи документи за самоличност и да направи тест за коронавирус. Пред Нова директорът на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев обясни, че на въпросната сестра ще бъде наложена финансова санкция и ще бъде уволнена дисциплинарно. Самата тя е подала молба за напускане.

Преди ден се разбра, че попечители на 5-годишното дете на починалата стават неговите баба и дядо. Съдбата му провокира вълна от съпричастност.

„Пред очите на детето ѝ. Знаеш ли моето внуче, като е отишло на другия ден на градина, какво е казало на госпожите? – „Мама умря“, сподели Цветанка Сиринярска, майката на починалата.

„Сега могат да приказват много работи, от това е била болна, от онова, тя в болница не е влизала въобще до ден днешен, откак аз съм я отчувал“, казва пък баща й Кольо Сиринярски.

Почерненото семейство издирва мъжа, снимал пред регистратурата.

„Ще му благодарим много, защото, ако не беше той, тая работа нямаше да се раздуха изобщо, да се види кой е виновен, защо и какво е станало“, казва Сиринярски. Близките няма да повдигат искове към никого. Благодарят на всички, които ги подкрепят.

В социалните мрежи започна кампания за подпомагане на семейството, дори има предложения за осиновяване в чужбина на 5-годишното момченце.

Очевидец на ужаса качи в личния си профил видео, на което се вижда как Миглена, мъжът й и детето чакат пред регистратурата в спешно приемно отделение на врачанската болница, а приемащата медсестра Виктория Христова съвсем спокойно си разбърква нещо и няколко пъти пита мъжа дали знае ЕГН-то на пациентката.

През това време главата на жената клюмва назад и тя губи съзнание пред очите на малкото си дете.

Секунди преди това мъжът обяснява на жената зад „стъкления похлупак“, че от два дни жена му е пила „Флудрекс“, а нощес се е събудила и му казала, че не може да диша. Пила е само вода, но състоянието й се влошило.

Според снимащия видеото жената е починала още пред регистратурата, но според изпълнителния директор Петър Керемедчиев тя издъхнала в ръцете на реаниматорите.

По думите на шефа на болницата 43-годишната жена стояла около 10 минути пред регистратурата, не 40, след което била приета в реанимация, но медиците не са успели да я спасят.

Над 100 Бона Месечно за Шеф на Болница /Списъкът не е изчерпателен/

Чудеса за подобряване на духа и тялото

Медитацията облекчава възпалението и защитава сърцето - и това не е всичко

Медицински изследвания на Фалун Дафа практикуващ изумяват специалистите

Доктор: „Нищо, което аз правя, не може да се мери с което Shen Yun прави за моите пациенти“

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Ето я медсестрата, пред която умря майката от Враца (+18 ВИДЕО и СНИМКИ) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!