Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Случи се! Кирил Петков „уволни“ Иван Гешев и тикна Борисов зад решетките

Иван Гешев си заминава, това е краят и на Борисов!

Крах за Гешев и Борисов

Текат последните дни на Иван Гешев като главен прокурор на България. Това вече е абсолютно сигурно, след като Конституционният съд днес се произнесе в полза на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, като й позволява да иска оставката на главния прокурор, на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд, съобщава Barikada.info.

Йорданова само това й чакаше, след като именно тя сезира КС да разгледа сигналите срещу Гешев, които са пристигнали в министерството. Министърката веднага обяви, че до дни ще задейства процедурата по освобождаването от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Очаква се до края на седмицата това да се случи. Вече дори поддръжниците на Гешев не вярват, че той може да остане на поста си.

Иван Гешев си заминава от прокуратурата

Досега главният прокурор беше недосегаем и винаги си изпълняваше мандата от 7 години. Правителството на Кирил Петков обаче успя да прокара промени в закона, които ще позволят Гешев да бъде освободен.

Съществува вероятност, освен да загуби работата си, Иван Гешев да бъде заведен под съдебна отговорност. Същото очаква и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Досега единствено Гешев спасяваше бившия премиер от съд и евентуално затвор след това. Всяко действие на вътрешния министър Бойко Рашков срещу Борисов удряше на камък заради Гешев. Със свалянето на обвинител номер едно на България от власт обаче по всяка вероятност Борисов ще попадне в съда.

Иван Гешев ще постави рекорд за най-кратък мандат на главен прокурор. Той се задържа на поста едва 2 години и 3 месеца.

Източник/ци: Случи се! Кирил Петков "уволни" Иван Гешев и тикна Борисов зад решетките

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!